Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Проблемът, с който се сблъсквам се постарах схематично да изобразя. Изображение
Сифонът е нов, PVC, не изглежда да има нищо грешно при сглобяването му. Всъщност аз не съм го и сглобявал, просто му добавих гофрираната тръба, с която се продава в комплект.
Тръбата, която тръгва от коритото на мивката може да влезе изцяло в чашата на сифона или той да виси на края и на около 10-см от дъното на мивката. Но дори да е прибрана почти цялата в чашата на сифона, под края и има достатъчно място за оттичане на водата. Въпреки това се усъмних и леко я скъсих, понеже не ми трябва сифонът да виси дълбоко под мивката и в моя случай съм я прибрал в чашата му почти цялата, но подобрение нямаше. Подобрение няма дори да изтегля чашата на сифона почти на края на твъбата, на която виси от мивката.
При силно пускане на чешмата или дори не толкова силно, но при продължителна работа на мивката, коритото на мивката почва да се завирява с вода, сякаш на сифона има тапа.
В магазина се усъмниха, да не съм го сглобил неправилно, но то няма какво толкова да се сглобява реално. Казах им, че се чува, как водата изтича от горфрираната тръба в PVC тръбата на канала на малка струйка и те веднага се усъмниха, да не би PVC тръбата с Ф50мм да е запушена, но преди да сложа сифона, мивката не се завиряваше така. Преди бях с проста гофрирана тръба във формата на U и без сифон, но водата в нея съхнеше и почваше да се носи миризма от канала, затова сложих сифон. А и смятам, че шумът от изтичане се получава от малката струйка удряща се в извивката на PVC тръбата, която по-надолу се сгъва на 90 градуса и влиза в стената.
Бихте ли ми помогнали? От какво може да е проблемът? Може ли този евтин PVC сифон да не е проектиран правилно? Понеже де факто чашата на сифона трябва да се напълни почти до горе, за да започне да прелива през гофрираната тръба. Да не би да липсва отвор за въздух и затова да изтича така бавно? Да се получава вакуум и затова да прелива едвам едвамв канала, въпреки че е пълен до горе и пълни вече коритото на мивката? Мивката е без преливник, а и сифонът фабрично няма извод за такъв. Благодаря в аванс за съветите!
Последна промяна от bikerider_ на вт юни 04, 2013 7:14 pm, променено общо 2 пъти.
iva6ki - специалист
Първо установи в кое от двете е проблема, като
извадиш гофрето от стената и го сложиш в една кофа.
Пускаш водата и ако се завирява е от сифона ако не
значи ти е запушена тръбата. :razz:
bikerider_ - специалист
Благодаря! Ако се окаже, че е от сифона, какво да правя? Мога ли да им го върна, въпреки, че му скъсих тръбата с ножовката? Купен е вчера.
hidrazin - майстор
bikerider_ написа:
Мога ли да им го върна, въпреки, че му скъсих тръбата с ножовката? Купен е вчера.
Не.
:partyman:
iva6ki - специалист
Ти си го отрязал вече, връщане няма.
Провери дали е чист и сглобен правилно.
Ако въпреки това не се оправи търсиш читав но
мисля че ще се оправи.
EDI - майстор
Виж и диаметъра на отворите на металната решетка горе, обикновено са много малки, гайката за монтажа е хваната с три ребра за тялото и светлия отвор да изтича водата става малък.Тези сифончета по принцип не ги долюбвам.На вилата сложих такова временно, но му разширих отворите на металната решетка.
romanpm - майстор
Най-вероятно имаш "въздушна възглавница" на изхода от сифона :? промени тая сгъвка от 90 градуса като се постараеш да е с непрекъсната денивелация :wink:
bikerider_ - специалист
И аз смятам, че е въздушна възглавница, просто се вижда как водата тече много бавно през отворите на сифона в мивката, сякаж на капки се стича от всяка дупка, преди да се е напълнил и да е почнало коритото да се завирява. Връщност между гофрираната тръба и сифона не е точно 90 градуса, има лек наклон към стената и тръбата до нея.
Иначе сифонът си е стандартен за тези алпака мивки, но не съм имал проблеми с него досега. И в банята е такъв и е наред. Отивам на място да пробвам това, което предложихте и по късно ще пиша, какви са резултатите.
bikerider_ - специалист
Пуснах сифона да тече в кофа, разкачен от PVC тръбата на канала, гофриpаната тръба при опита беше наклонена от прикачния и холендер и... в мивката се събраха 3 пръста вода за няма и 30 секунди, все едно има тапа на сифона... Разкачам го от мивката и го нося обратно в магазина - те имат водопроводчик, нека се произнесе и той.
Ето снимка на съоръженията... Изображение
Отзад се вижда ПВЦ тръбата на канала, в която слагам гофрираната от сифона.
bikerider_ - специалист
Върнах се в магазина, въпросният водопроводчик пусна сифона на мивката в тоалетната на магазина и дори там немонтиран преля пред него. Реакцията беше никаква, едва ли не ще ме набие отегчен, върна ми го и казва ми остави го да виси на края на тръбата идваща от мивката и толкова. Въобще не ги интересува, че продават някакъв боклук, които не позволява на водата да се отича нормално. Пробих малка дупка на тоя боклук да предотвратя евентуално образуване на въздушна възглавница в чашата му, но резултат няма - той просто никога не прелива със скоростта с която се пълни и все едно мивката има тапа на сифона! Дори да го дъпна на виси в долния край на подсифонната тръба, резултат няма. Какво да правя? Ясно, че си строших парите за този боклук, но какво да правя? Да купувам нов ли? Ето актуална снимка с дупчицата.Изображение

Тема "Нов сифон - а коритото на мивката се завирява с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: