Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Найденов - специалист
Махни чашата и дай да видим как изтича водата без нея :? .
hidrazin - майстор
Добре де човеко вземи го огледай тоя сифон. За да не минава водата има някаква елементарна причина. Може да е останала някъде пластмаса от матрицата, може самата тръба вътре в утайника да опира дъното и да не може да минава водата или пък дупките на на цедката да са много малки като ти казаха по-горе. Като гледам спокойно може да минеш и само с гофриран сифон ако си направиш под мивката една кука или нещо подобно за да се получи U. И като не можеш да се оправиш сам има едни хора дето им викат водопроводчици. :)
Голямо реване за някакви си има-няма 3 лева. Не са виновни търговците че хората си купуват боклуци. Сигурно в магазина нямаше по-евтин? За толкова пари - толкова. Да беше дал поне 20-тина лева за свестен сифон. Да не говоря че има и за по 200-300 лева. :-D
:partyman:
P.S. Виж какво казва Найденов. и той като мен мисли че може вертикалната тръба да опира в дъното на утайника.
bikerider_ - специалист
Не опира тръбата от горната половина на утайника в дъното на утайника/чашата. А и аз я скъсих. Има поне 2см между нея и дъното. Тръбите са всъщност 2 различни, нанизани една в друга - на едната виси сифона, а другата е вътре в утайника и е фабрично излята към горната му половина. Първата тръба е нанизана на втората.Но дори макс.прибрани една в друга има място до дъното на утайника достатъчно.
А как да махнем чашата/ утайника и да изтича, колега Найденов?Да махна сифона ли? Без него няма проблеми, вече го казах по-горе.
Не искам само с гофрирана тръба под формата на U - беше така до вчера, водата в нея изсъхваше и почва да мирише от канала.
И какво значение има цената в случая - онзи ми препоръча този сифон между моделите, които имат. Ако ще действа като тапа за сифон, а не като сифон, да го продават като тапа, а не като сифон!
hidrazin - майстор
Ами как да я махнеш? Развий капачката на утайника, тури една кофа и пусни водата да видиш дали пак събира вода. Така ще разбереш дали е от малките дупки на решетката.
Пък това да ти изсъхва гофрираната тръба нещо ме съмнява за проблем с канализацията.
:partyman:
Найденов - специалист
От снимките не мога много добре да се ориентирам кои части са разглобяеми. Имам предвид най- долната част на сифона (ако е на резба)- тази, която е в най- долната част на сифона, сигурно се сваля( нали това трябва да е утайник, както ти по- правилно се изрази) и да видим тогава как изтича в кофата. Ако изтича нормално, а след монтирането на утайника пак не пропуска достатъчно бързо водата значи се получава нещо като въздушна възглавница, която пречи на нормалния отток.
Апропо, преди години монтирах една нова мивка и я свързах с нов сифон и нови тръби към канализацията. При първоначалното пускане на чешмата, симптомите бяха доста подобни на твоите, само сифонът не беше като твоя). Свалях утайника, тръбите след него- всичко е както трябва, а не пропуска достатъчно бързо водата. В един момент започнах да развивам винта, който държи сифона през решетката откъм мивката, която все още беше пълна с вода, покрай решетката избълбука известно количество въздух и водата с красив водовъртеж бързо- бързо си изтече. След затягане на винта системата продължи да си работи уставно.

Докато съм писал, hidrazin ме е преварил.
bikerider_ - специалист
Колко пъти да го повторя, за да ме разберат някои колеги?- Капачката/ решетката на сифона не е проблем, преди да го сложа нямах проблеми със завиряване със същата решетка на сифона. Оригиналната му решетка която несъм поставял е същата като тази която умивалникът ми си има фабрично и няма смисъл да я сменям.
jekasus - майстор
Като си слагал гофрата - слагал ли силикон на гумичка? Изобщо проверява ли там?
И запуши тая дупчица.

Прикачен файл

сифон1.jpg
сифон1.jpg (4.3 KиБ) Видяна 5079 пъти
bikerider_ - специалист
Аз ще я запуша макар че и със и без нея файда няма. И да не я запуша тоя сифон никога няма да изпълни гофрата с вода и да прелее от там, освен при запушен канал... Има си фабрично уплътнение там където сочи стрелката ти и няма нужда от силикон.
jekasus - майстор
Отвий тая гайка, неопитни хора обикновено презатягат тая гайка и уплътнение изкача от мястото си и се сгъва в тръбата и така намалява дебита.
bikerider_ - специалист
Уплътнението под гайката няма къде да ходи щото гофрата го прещипва и влиза дълбото зад него до маркера в утайника. А и то е с такава форма, че има ограничителен ринг и няма влизане навътре от ръба.
Болтът, държащ решетката на сифона е така ръждив, че няма отвъртане. Само прерязване с флекса и слагане на оригиналната решетка на сифона, която е абсолютно същата. Уплътнението между решетката и умивалника също не трябва да е проблема - не тече.
Последна промяна от bikerider_ на вт юни 04, 2013 10:13 pm, променено общо 1 път.

Тема "Нов сифон - а коритото на мивката се завирява с вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: