• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr - майстор
Недостатъка е шума който издава и мощната помпа, а колко мощна ти трябва, зависи от водния стълб, който трябва да преодолееш при твоята система. Съда зависи от дължината на тръбния път, обема на серпентината, обема на колекторите, всичко това се събира слага се 25% аванс и това е обема на съда. Защо да не може зимно време да се използва, даже тези системи са широко разпространени, в географски ширини където има големи температурни толеранси денем и нощем, а течността се събира в съда и не е изложен на нощния студ. Въпроса за честата употреба на топла вода не го разбирам.
kalin72 - майстор
Намерих интересна схема на затворена драйнбак система:
Изображение
fbr - майстор
На моята нивото на съда е под нивото на бойлера, а помпата е под нивото на съда. И още един недостатък се сетих. Трябва да се спазват наклони при изграждане на тръбния път.
Последна промяна от fbr на ср юни 05, 2013 11:59 am, променено общо 1 път.
naskov - майстор
kalin72 написа:
Каква помпа в случая ще ми препоръчате, тези Тайфу, 25-4 дали стават?
Става, но разстоянието между нея и горния край на колектора трябва да е под 4м
kalin72 - майстор
Хм, замислям се...така или иначе контролер ще е нужен, по-мощната помпа в случая с дрейнбек също...
Тъй като мисля да сложа колекторите на покрива на гаража, над котелното, тръбния път ще е 10 метра, най-много.
Ето снимка на мястото...котелното е където е синята лопата, долу в центъра, а колекторите мисля да сложа над вратата в дясно.

Изображение

Изображение
fbr - майстор
Не е голяма денивелацията. предполагам че със твоята помпа ще стане. Пробвай първо с нея.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако помпата е в котелното е по-вероятно да не стане, но може да бъде в гаража и тогава със сигурност няма да има проблеми
kalin72 - майстор
Сега говорим за дрейнбек системата, нали?
Диференциалния термостат на Стил-Ел (Наско го препоръча) или този на Интиел(Филматопло го препоръча) е по-добрия вариант?
Тия дни ще започна да правя стойката на колекторите, и като купя тръби, връзки, дрейнбек съд (а той какъв да бъде?) ще се допитвам пак до вас :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Айде и аз да вляза в списъка с един модулиращ оборотите на помпата :cool: :
http://www.tesy.com/bg/products/aksesoa ... hma_rs_02/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Изграждане на слънчева система за отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: