Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
VLADO66 - майстор
Еми нали минава рекичка и най-малкото може да се сложи това
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dgrythkYDIg[/youtube]
а ето как действа
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b2kv8BUVy6E[/youtube]
stoilov1 - напреднал
Има двор,водопровод , две външни чешми и мръсен канал който се влива във въпросната рекичка но минава много плитко.От къщата излиза на 20-30 сантиметра под нивото на двора и се влива в рекичката на около един метър под нивото на пътя.Затова и дренажа не може да се включи към мръсния канал.Или ако има начин моля пишете .Разстоянието между дренажната тръба и канала е около 1 метър и половина.
miroton - майстор
Идеята ми беше тая дренажна вода да я събираш и после да си напояваш двора.
Димитър Шиклев - напреднал
miroton написа:
Идеята ми беше тая дренажна вода да я събираш и после да си напояваш двора.
Няма нужда да източва водата, за да напоява после с нея. А щом има река наблизо, значи двора винаги ще е мокър и не може да се разчита на гравитачно отводняване-просто откъм реката водата ще идва, и ще заминава същото количество надолу по дренажа, демек-прекарваш реката покрай къщата. Важното е в къщата да не влиза. Само че тогава шахти каквито и да е в близост до нея не трябва да има. Най-добрият вариант е в най-ниската част на двора да се удари една сонда и да се слезе под водоупора, който, щом има река, не е толкова надълбоко. Оттам нататък всичко ще си дойде на мястото. Според мен.
Димитър Шиклев - напреднал
stoilov1 написа:
Моля за съвет! Направихме дренаж около къщата като решихме в края на дренажа да изкопаемем дупка за резервоар , където да се събира водата от дренажа.Но точно там излезе подпочвена вода на дълбочина един метър и 20 сантиметра,като водата е малко над дренажната тръба.
Колко надълбоко е основата на фундамента, мазе имате ли? Дълбочината на дренажа трябва да е по-голяма от дълбочината на основите. И ако основите са на по-голяма дълбочина, хвърлили сте излишен труд. И гравитачното отводняване в реката отпада като вариант.

Тема "Подпочвена вода край къщата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: