• 1
  • 2
darakchiev - специалист
Здравейте.
Ще си пусна част от въпросите тук, макар че си пуснах тема и в друг раздел защото смятам,че именно тук
ще получа най добрите съвети и препоръки. Предстои ми изграждането на преградна стена в банята а малко по
нататък и окачени тавани във всички стаи, така че май доста ще питам.
1. Преградната стена ще бъде с двуслойна облицовка. Може ли първият слой да е гипскартон а втория гипсфазер
Vidiwall. Има ли значение какви са винтовете защото вече си купих стандартни 35мм за втория слой. Кое е за предпочитане
един слой по дебел гипсфазер или два слоя но по тънки.
2.Като обикалям по магазините ми се стори, че не навсякъде има профили UA, някъде ми казаха че се снаждали два CW
и ставало пак толкова здраво като с UA профилите. Така ли е наистина защото разликата в цената е очевидна.
3. Как процедирате когато пода не е много равен при полагане на UW профила. Какво може да се подложи отдолу или това
не е чак такъв проблем.
4. Има ли окачвачи за предстенна обшивка която да е на повече от 20см. от стената и какви са.
5. Проблем ли е ако подовата замазка се направи след като са изградени преградните стени, защото ще вдигне нивото
с 6-8 см, и реално ще застъпи и стените.
Ами май това е засега ще се радвам на всички да споделят опит и идеи. Ще се опитам и един опростен чертеж да направя
за да добиете по добра представа.
darakchiev - специалист
Еее почти 100 преглеждания и никой да не пише.
Pooh - майстор
1. Може, но за гипсофазер, рапидките са по-различни - главата им е по-,алка, за да може да потъне.
2. Не е така! Снаждането на два CW профила е допустимо, при тегло на вратата /крилото/ до 30кг. По-добрия вариант е CW профил с вкарана в него гредичка и подходящо укрепен в пода и тавана. Все пак - всеки профил си има предназначение ...
3. Подмазва се или се лепят ивици гипсокартон за изравняване.
4. Има, но по-добрия вариант е да се направи обшивка от UW/CW профили, щом има достатъчно място.
5. Не е проблем, ако се предпази картона, при направата на замазката. Примерно с ивици, подложка за ламинат. Целта е да не не се нарани картона, както и да не дръпне много влага от замазката.

Пия бира ... :wink:
darakchiev - специалист
Сетих се още нещо, при двуслойната облицовка трябва ли след като
монтирам първия слой гипскартон да обработя фугите по някакъв
начин или направо слагам втория слой. Някъде май бях чел, че се слага
лепило между двата слоя.
Моля модераторите да слеят темата с другата която пуснах в раздел "Вашите ремонти"/ "панелен апартамент/ремонт",
не трябваше да си дублирам темата.
Pooh - майстор
Фугите се запълват с фугопълнител. Друга обработка не е необходима.
darakchiev - специалист
Колеги какви ножици за профилите да си купя,
взех едни на Top master за 6.00лв. пълен боклук са.
ssmmaaa - специалист
N.Georgiev написа:
Стенли . 28 / 30 лв
+1
darakchiev - специалист
Днес пообиколих магазините и ново двайсе :?. Оказа се че гипсфазера на Кнауф(Vidiwall),
е два модела - импрегниран и обикновен. Ако сложа обикновен в банята става ли или да
си купя от импрегнирания. В сайта на Кнауф размера за широчина е 1250см., докато в
магазина ми казаха че е 1200см.
http://www.knauf.bg/knauf/home.nsf/0/32 ... enDocument
Тука пък е на 1200см.
http://www.baumarket.bg/product/knauf_v ... 2000_12_5/
Дали са различни модели като качество или само размера е различен.
  • 1
  • 2

Тема "Преградна стена и тавани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: