• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
валкиса - специалист
Колега ,части има в Пловдив на обиколното преди митницата.Фирма Маджинекс.
milev5 - специалист
Почти завърших компресора.Останаха ми само дреболиите.
Имам голямо двуумене м/ду видовете резби.
Имам 2-ва отвора на който завивам болт с диаметър 13,6мм .Колко цола са това ?Гледам тази таблица, но нещо немога да се ориентирам.
Искам да завия бърза връзка и от там към маркуча на пистолета.
Също така без възвратен клапан получавам едно бълбукане от компресора, предполагам, че изпуска през семерингите по малко въздух и за това бълбука.
Направил съм го на отворен принцип с казанче над компресора.
Двигателя си пали без проблеми и така, то искам да сложа клапам, може и без разтоварване.Въпроса е да не се чува това бълбукане, защото малко ме безпокои.
Иначе компресора дига 10atm за има няма 1-2 мин.
Пресостата гаси точно на 10atm.

От къде във Варна мога да закупя на сносни цени един клапан, манометър до 12-15atm, маркуч с бързи връзики 10-15м и бърза връзка за съответната резба, която описах по горе.
Валериус - специалист
Ако си ходил в западна промишлена зона, до завод Метал, но в улицата към входа на администрацията, към галваничното. Там продават всякакви арматури за професионални цели. Имат няколко варианта като цени и качество. Моето цехче е наблизо и може да те заведа до тях, ако се появиш в района, когато и аз съм там.
milev5 - специалист
Най после го завърших компресора :)
На снимките я няма шайбата и ремъка, защото шайбата идва с 0,7мм по голяма и има луфт .Пратих я на стругар да я стругова и да ми направи втулка, която да набия в шайбата.
Под мотора има парцал, защото нямам парче вътрешна гума да залепя да не удря винкела .
Мотора опъва ремъка със собствената си тежест, никакъв проблем с въртенето, 2,2KW е.
Инвестицията ми е :
Пресостат 14лв от ибей
Предпазен клапан 12лв
Манометър 11лв
Възвратен клапан без разтоварване 4,50лв
Нипели и тапи 15-ина лв
15м Маркуч с бързи връзки 10лв
Бързи връзки 1м и 1ж 9лв
Пистолет за помпане на гуми 10лв
Ключ 2,5лв
Капачка на отвора на бутилката на струг 8лв
1л масло 16лв
Втулка за шайбата 8лв
Останалите части ги имах.
Общо 120лв без труда

Изображение Изображение Изображение Изображение

Изображение Изображение
gozilla - напреднал
колега..струва ми се че ще имаш проблем с тоя маркуч от компресора до бутилката!
моя е правен преди около 15 години и все още не е умрял :roll: мацането е подобно на твоето.2.2кв мотор си го върти без проблем.само че шайбата на компр е може би 2 пъти по малка от твоята.ако ще го ползваш за боядисване бавно ше дига въздуха!направил съм изходящия въздух да минава през главата..един вид малко охлаждане :!:
иначе твоето добре изглежда!браво!
milev5 - специалист
Нямам проблем с маркуча компресор-бутилка, по скоро ще имам с тоя от капко-уловителя към изхода щото е малко напукан :-D
За охлаждане имам перка но няма как да я монтирам на перката .Ако изнамеря мотор ще я монтирам отстрани на празното място.
валкиса - специалист
Най добре сложи метална тръба между компресора и бутилката. Този капкоуловител няма да ти върши никаква работа, трябва ти кондензна група.
milev5 - специалист
валкиса написа:
Най добре сложи метална тръба между компресора и бутилката. Този капкоуловител няма да ти върши никаква работа, трябва ти кондензна група.

Пръскал съм срещу бял лист и няма проблеми. Всичко чисто или поне него виждам. Може би с лупа :-D
Но ми се струва че за домашни условия ми върши чудна работа.
Единствено което мисля в момента е да сменя маркуча на изхода че нещо зе да дава балончета :-D , не беше нов :-D
Този на компресора е пушка, но и него ще сменя с подходящ, но едва ли ще се заигравам за метален.
Идеята на колегата да прекарам смукателният отвор през водно е перфектна само , че смятам да сложа някакъв филтър м/ду водното и смукателният да не влизат боклуци от водното.
sian - специалист
Зa дa не отвaрям новa темa, ще ви питaм някой ползвaл ли е мембрaнно компресорче руско моноблок с ел двигaтеля от соц.времето. И дaли мембрaнaтa е със сложен профил, или може дa се изреже от подходящa гумa.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: