• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
reevil - специалист
Ще ме извинявате че надигам стара тема, но въпроса ми е в този контекст.
Преди 2г. си сложих такъв релефен ламинат на Kaindl с намазани заводско с нещо като парафин кликове.
Доволен съм и реших пак такъв да слагам, но вече ги правят без тази импрегнация.
Дори модела, лойто съм ползвал сега идва ненамазан.
Препоръчайте марки със защитени кликове! Бюджета ми е до 17лв. за квадрат.
Препоръчаха ми Клик гард някакво мазило, но в Габрово никъде хо няма, а и аз
съм малко скептичен към него.
БЛАГОДАРЯ!
Chefo77 - майстор
В Габрово нямат Кайндл с импрегнация??? Че там са Алекс, вносителите на Кайндл!!!
Цялата серия LOC идва с импрегнация, част от Bulfloor също... От началото на годината с колегата сме монтирали 1300 м2 от първите, до един пакетите бяха мазани.
Може да са на партиди, но да твърдят, че вече не се правят така ... Освен ако не са 2 качества и някой да внася от по-ниското :wink:
Към Клик гард-а имаш право да си скептичен. Не си единствения :)
reevil - специалист
Днес вземах 8мм калс 31, на промоция 13 и нещо лв. Като за спалня бива
На етикета пише с едри букви LOC :supz:
Благодарности на Chefo77

Клика вярно е намазан, но не целия както беше на предния ми преди 2г. а само много прецизно около зглобката на фугата

Интересни, че загледах ламинати с фаска 10мм по 20 и кусур лева, а не личеше да са мазани :rolleyes:
radius - майстор
Щях да пускам нова тема, но гледам че тук сте разисквали въпроса за Click Guard и подобните му. Мислех в хола, коридора и детската да мажа фугите, но виждам че има и противници.
За хола съм избрал Kaindl :wink: AC4, широка дъска с 2V фуга http://www.kaindl.com/eng/en/products/o ... #/decor/1/ . След като фугата няма ламинирано покритие, какъв е смисъла да мажа самия клик, ако има вода тя ще проникне през фугата и пак ще набъбне ръба. Освен да е импрегнирано фабрично, но не мога да съм сигурен. Фугата стои тъмна, но може би е просто боя. Значи хола вероятно отпада от мазането?
Коридора ще е Kronooriginal AC4 , спалните са с AC3,всичко с twin click пак на Krono... Нямат фуги. Как е twin click-a, позволява ли мазило или се води от стегнатите сглобки и да не си създавам проблеми?
Все пак е на Krono този клик гард...
desem - специалист
Може, може.

Дълго питах във форума сега мога да споделя мнение. (Благодаря на всички за съветите и ли споделени мнения)
Твърдо бях решила "дърво" навсякъде.
Кухньо-хола е с "една" настилка или поне така изглежда. Всъщнот под самите шафове сложихме гранитогрес около 54 см, така крачетата на шкафовете са върху него, а всичко друго е ламинат. Дъската пред крачета стъпва върху ламината и така гранитогреса не се вижда (във фугата меджу двете настилки има корк)
Ламината, на който се спряхме, е Егер с малките ламели (4странна фаска), изпускала съм разни тежки неща и е ок.
Chefo77 - майстор
То да ви пита човек защо изобщо има корк между двете настилки, ама щом така сте решили ... :) Честито!
desem - специалист
Чефо, да обира разширяването. Нямаше ли нужда?
Сложихме го и като преход под вратите.
Ламинатът принципно не го харесвам заради надигането, което се получава по ръбчетата и заради фигите, които се получават, повече от кънтенето и това, че не е истинско дърво.
Другото, което ме дразни е преходните лаисни.
Следващият живот искам паркет с огромни паркетини :)
Chefo77 - майстор
Идеята на ламината е да може да се движи във всички посоки. Коркът обира разширенията, но не съвсем - пресова се малко и усилията, необходими за да се случи това, са много по-големи от тези, които надигат ламината при разширение. Удачен вариант е при паркета, където идеята е да бъде краен вариант за изпълване на фугата, но не мисля, че е толкова удачен за ламинат и нелепена трислойка. Ръбчетата се получават при наличие на влага - не са задължителни така да се каже :) Фугите също. Кънтенето обаче си го има.
desem - специалист
Надявам се да няма проблеми... всъщност от корка до насрещната стена е между 80-150 см (особености на помещението)
Кънтене поне в кухньо-хола (и в стаята с корковия ламинат) няма. Сложихме някаква зелена подложка (ще простите на лаика), а и самия ламинат си имаше някаква залепена отдолу (като пресована хартия).
Ръбчетата не ги има и без влага... всичко зависи от това как гледаш :-D
  • 1
  • 2

Тема "Ламиниран паркет за кухня.Може ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: