Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Давайте мнения и идеи за моята градинка :) :)

Прикачен файл

PICT0028.JPG зайчетаа ;д

Прикачен файл

PICT0008.JPG

Прикачен файл

PICT0007.JPG еленче

Прикачен файл

PICT0004.JPG

Прикачен файл

PICT0005.JPG сърничка :)
VLADO66 - майстор
Някак си всичко ми седи праволинейно.Извади плочките и нареди пътеката змиевидно от една плочка като в широките части можеш да сложиш туфи от ниска туя и лавровишна комбинирани с цветни петна с цветя.Накрая можеш да боцнеш някое малко езерце.А,и извади тези бордюри по края-излишни са.С тях може да наплавиш някоя декоративна стеничка в края където да пуснеш някакви увивни растения.
добра идея ! благодаря ! ще опитам това с плочките :) Но за езерцето незнам на кое местенце да го боцна :-D
VLADO66 - майстор
plamkata1696 написа:
добра идея ! благодаря ! ще опитам това с плочките :) Но за езерцето незнам на кое местенце да го боцна :-D
Накрая го боцни,и някоя пейчица сложи около него.В тубата има различни идейки за garden pond. :)
Elinka - специалист
Колко часа на ден има слънце, че нещо е много сенчесто на снимките? На решетката може да сложиш някоя ярка роза катерачка, но този найлон отзад трябва да го махнеш. Една Алоха http://www.rosebook.ru/roses/gallery/aloha-/page-2/ ще ти свърши работа, ако има достатъчно слънце. Розата е ароматна и с гъвкави клони. Може да я увиваш по твое желание по решетката. Под нея може да сложиш пейка. Ако не ти се вадят плочки от двете страни може да сложат няколко по-ниски рози с ярки цветове за да оцветят зеленината, която е в момента. Не е нужно да ги редиш една до друга , а нещо такова като се запази трева между тях Изображение Но наличието на слънце по няколко часа на ден е задължително.
hidrazin - майстор
На решетката може да сложиш Клематис или Текома.

Изображение Изображение

Ето тук може да видиш още видове пълзящи и увивни видове:
http://forum.hobbykafe.com/viewtopic.php?f=6&t=591
А като гледам покрай пътечката нямаш много място. За това там не е подходящо за рози. Тя иска доста място покрай нея и навярно не искаш всеки път като минаваш по пътеката да ти се закачат дрехите по бодлите? :) Това е един от недостатъците розата - всяка година като ги режа все се набождам здравата. Освен това са си жив развъдник на листни въшки. Много я обичат и искат редовно пръскане.
За решетката има и класически вариант - бръшлян. Имам такова чудо у нас. Пуснато е по един стълб на асмата. В момента стълбът е дебел към 80 сантиметра от стеблата на бръшляна някои от които по 4-6 см дебели и отгоре си е направил корона като на дърво с диаметър 5-6 метра.
Проблема на бръшляна е че цъфти есента и плодовете му зреят зимата. Осигуряват препитание на някои птички - основно врабчета през зимата и те оси...ат наоколо с лилави ла...на. :lol: Ето го и моя мръшлян:
Прикачен файл:
PICT0010.JPG
:partyman:
iivanov - майстор
Композицията няма да е завършена без два реда чушки. Сори, за спама. :-D
hidrazin - майстор
iivanov написа:
Композицията няма да е завършена без два реда чушки. Сори, за спама. :-D
Ех Иванов, Иванов. Трън в очите ти са миналогодишните ми чушки. :-D Това беше камък в моята градинка. :shock:
И от мен сори за спама.
Elinka - специалист
Клематисите се делят на 3 групи и най-лесна за отглеждане от тях е 3 група. Другите две групи са особени за рязане защото трябва да им се запазят миналогодишните клони за цъфтеж. 3 група се реже на около 30 см. и лесно се почистват сухите листа и клони. Те боледуват повече от розите и за повторен цъфтеж искат повече грижи от розите. Текомата е ужасна напаст. А има богат избор от миниатюрни рози, които са компактни, високи до 30-40 см. и толкова широки. Височината и ширината могат да се контролират с рязане. Всички растения ги гризат разни гадинки и нападат болести, не само розите.
hidrazin - майстор
Ами и ти си права. Може би съм малко предубеден към розите. С една дума - не ги харесвам. Може би защото като малък са ме карали да бера рози по някакви ученически бригади и съм ги намразил от там. :-D На тях гледам повече като суровина, отколкото като декорация.

Тема "Давайте идеи за моята градинка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: