Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yassi - специалист
kozl написа:
yassi написа:
Добър ден!
Та за кво идеше реч в тая тема, че лавината от редакции е променила смисъла и логиката :?
Иде реч точно за това най-долу:

Кабел за печката излиза от стената - как най-безопасно, добре, правилно да се удължи.
Както се дискутираше - с контакт твърда връзка и кабел швпс 3х4.
Това е темата.
hidrazin - майстор
Фаза с фаза, нула с нула, защитен с защитен. В никакъв случай нула с защитен.
:partyman:
yassi - специалист
hidrazin написа:
Фаза с фаза, нула с нула, защитен с защитен. В никакъв случай нула с защитен.
Това е ясно.
Въпросът ми е, както се вижда от снимката, едното гнездо е с мостче и 3 гнезда без. В гнездото с мостче заземяването ли да свържа - двата жълтозелени кабела от двете страни?
Или да ползвам 3-те гнезда без мост които са и да свържа син за син, кафяв за кафяв и жз за жз.
Това ми е въпросът - за гнездото с мостчето.
hidrazin - майстор
yassi написа:
В гнездото с мостче заземяването ли да свържа - двата жълтозелени кабела от двете страни?
Да.
yassi - специалист
hidrazin написа:
yassi написа:
В гнездото с мостче заземяването ли да свържа - двата жълтозелени кабела от двете страни?
Да.
Благодаря!
kozl - майстор
Три проводника излизат от стената, а ми е интересно какво имаш в апартаментното табло?
yassi - специалист
kozl написа:
Три проводника излизат от стената, а ми е интересно какво имаш в апартаментното табло?
Не разбирам въпросът.
Ако трябва да направя снимка на таблото?
Ето и каква е схемата:
Това е кабелът за линията 2500/3, който го изнасям вдясно на комина.

Прикачен файл

Untitled.png
kozl - майстор
Снимка - ама без капака ако може.
То и аз имам схема на табло с ДТЗ, ама в таблото няма кьорава защита - само АП-та.
PCL82 - майстор
Кутията за твърда връзка, която си взел фабрично е с това мостче, защото е предвидена за старите двупроводни (монофазни)/четририпроводни(трифазни) инсталации. На теб инсталацията ти е трипроводна (монофазна) и това мостче не бива да го има-махни го!!! На средната клема със знак за заземяване ще свържеш жълто-зелените проводници на инсталацията и кабела към печката. На прървата клема ще свържеш фазата, а на втората нулата. Многощичните проводници на швпс-то ще ги калайдисаш или им пресовай кабелни гилзи. В противен случай винтчетата ще прережат някои жички и връзката ще прегори.

Тази кутия е универсална и е предвидена и за трифазно захранване на печки.
yassi - специалист
kozl написа:
Снимка - ама без капака ако може.
То и аз имам схема на табло с ДТЗ, ама в таблото няма кьорава защита - само АП-та.
Извинявам се за забавянето.
Ето снимка на таблото:

Прикачен файл

WP_000240.jpg
WP_000240.jpg (67.84 KиБ) Видяна 2694 пъти

Тема "Връзване на печка Електролукс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: