Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
peykoff - помощник
Привет, на всички в този много полезен форум!
Нуждая се от помощ - пълен лаик съм, но до момента се справих с стените и станаха както трябва. Тавана малко го обърках май, ама може и да не съм? :)
В момента съм до това положение, което се вижда на снимките. Нивелиран е идеално. Профилите са през 50см, захванати здраво за гредите(напречнно на тях са), директните окачвачи са през 60см. За 12кв.м съм сложил 35 окачвача, знам че са много но исках да стане здраво.
До тук добре, обаче сега искам да се получи нещото от снимката, като форма имам предвид включително и стената, обаче въпроса ми е - да затворя ли цялото първо ниво изцяло с картон и на него да направя формите на второто ниво, или има някаква възможност при така направеното скеле на цялото първо ниво да сложа и профилите за 2-рото. И първо стената ли да направя или тавана.
Моята идея беше да си направя равен таван и за него да хвана тези две форми със скрито. Обаче сега се замислям дали ще стане достатъчно здраво. Да сложа ли допълнително профили напречно за които евентуално да захвана окачвачите и профилите за 2-рото ниво.
Да уточня, че посоката на така поставените профили е същата като идеята за форма на 2-рото ниво, т.е. гледната точна и на трите снимки е една(стената с нивелира е стената с бъдещата форма)

Видях как е трябвало да го направя, ама вече е късно. :|
Моля Ви за помощ с идеи от значещите, как да стане? :?
Поздрави!

П.П. Над 50 човека са видели темата толкова ли няма един който има желание и знание да ми отговори?

Прикачен файл

947157_10152948791935157_1937309030_n.jpg
947157_10152948791935157_1937309030_n.jpg (40.81 KиБ) Видяна 2921 пъти

Прикачен файл

Изображение387.jpg

Прикачен файл

Изображение385.jpg
Pooh - майстор
Преди да затвориш тавана, пусни профили, за които да хванеш бъдещият борд/перде на скритото осветление. Затваряш целия таван. Правиш си фигурката на стената. И за финал - пускаш ивиците със скрито осветление.
peykoff - помощник
А ако направя така, че бъдещият борд за второто ниво го захвана за вече съществуващият пуснат профил...тоест долната ивица да е толкова широка, че да мога да хвана УД-профила за картона и за горния профил.
Незнам дали това имаше в предвид и дали въобще ще ме разбереш какво исках да кажа, че го написах малко....
Въпроса ми е за тази ивица на 2-рото ниво ще трябва ли да сложа директни окачвачи или не е много широка и мога да мина само с УД на стената и УД на пердето?
Pooh - майстор
peykoff написа:
А ако направя така, че бъдещият борд за второто ниво го захвана за вече съществуващият пуснат профил...тоест долната ивица да е толкова широка, че да мога да хвана УД-профила за картона и за горния профил.
Незнам дали това имаше в предвид и дали въобще ще ме разбереш какво исках да кажа, че го написах малко....
Въпроса ми е за тази ивица на 2-рото ниво ще трябва ли да сложа директни окачвачи или не е много широка и мога да мина само с УД на стената и УД на пердето?
Пускането на допълнителни профили е, АКО мястото на ивицата не съвпада със съществуващите, при положение, че трябва да е успоредна на тях. Укрепване (окачване на долното ниво), ще се наложи, само ако ивицата е по-широка от ... 80-100 см., иначе е безсмислено.

Толкова ли е трудно да си говорим с точни размери - кажете:
"Искам в стая с такива размери, да направя тази фигура с такива размери. Какво пропускам и пропускам ли изобщо нещо?"
Сега трябва да се гадае и предполага, кое и защо.
peykoff - помощник
Pooh написа:
peykoff написа:
Пускането на допълнителни профили е, АКО мястото на ивицата не съвпада със съществуващите, при положение, че трябва да е успоредна на тях. Укрепване (окачване на долното ниво), ще се наложи, само ако ивицата е по-широка от ... 80-100 см., иначе е безсмислено.

Толкова ли е трудно да си говорим с точни размери - кажете:
"Искам в стая с такива размери, да направя тази фигура с такива размери. Какво пропускам и пропускам ли изобщо нещо?"
Сега трябва да се гадае и предполага, кое и защо.
Съжалявам, че не съм упоменал точните размери. Това е така, защото не знаех дали ще стане това което искам при положение, че го започнах грешно според мен.
Правя го за себе си така, че размерите на ивицата ще са такива че да съвпаднат с горния профил, ако не ще пусна друг.
Тепърва ще седна и ще начертая всичко с точните размери и най-вероятно ще ми изникнат и други въпроси.

Благодаря на Pooh за уточненията, които ми даде...вече мога да действам!
=D>

Има нещо друго което незнам как става и искам да попитам - да речем, че тези ивици където е скритото не са прави, а полуогръжност или иначе казано лека дъга да се получи. Ясно ми е как се слага профила и как се описва дъгата, но как се прави така че картона, който ще се сложи и съответно е по-дълъг от дъгата за да има къде да се постави скритото да е със същата форма(като описаната дъга). Как точно се изрязва, или се прави шаблон предварително?
prascho - майстор
Дано не се наложи да се разхождаш над тавана. При гредоред задължително се препоръчва двойна скара.

Тема "Как да продължа с тавана...имам нужда от помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: