• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolcho - специалист
VLADO66 написа:
.поста ми по-скоро е шеговит,закачлив и без задни мисли.

И моят така!
Наздраве на всички :partyman:
VladkoM - специалист
До колкото разбрах е 50 кв.м. Може ли да ми кажете до къде е стигнало строителството и колко пари Ви струва. Понеже имам намерения да правя къщи със същите квадрати. И ме интересува колко ще ми струват къщите без обзавеждането.
VLADO66 - майстор
VladkoM написа:
До колкото разбрах е 50 кв.м. Може ли да ми кажете до къде е стигнало строителството и колко пари Ви струва. Понеже имам намерения да правя къщи със същите квадрати. И ме интересува колко ще ми струват къщите без обзавеждането.
Ако си фен на OSB-то погледни SIP панелите.
рашкета - специалист
Не съм толкова докачлив, споко.
Говоря така , защото аз само строя, друг решава.Затова казвам "обмисля се".

Прикачен файл

план2.jpg
план2.jpg (22.14 KиБ) Видяна 3199 пъти
рашкета - специалист
Покрих я, натупах стиропора, засега 2 ръце шпакловка................дограма, врата, взе да прилича на къща.....

Прикачен файл

Bo.jpg
Bo.jpg (62.86 KиБ) Видяна 3053 пъти

Прикачен файл

Bo2.jpg
Bo2.jpg (70.62 KиБ) Видяна 3053 пъти

Прикачен файл

Бо3.jpg
Бо3.jpg (54.2 KиБ) Видяна 3053 пъти

Прикачен файл

Бо4.jpg
Бо4.jpg (75.58 KиБ) Видяна 3053 пъти
VLADO66 - майстор
Хубаво си наредил керемидите,ама виж как се прави билото
http://www.armormat.com/bg/s_video.php?show=6
bulhomes2 - майстор
Каква е функцията на найлона под плочата?
рашкета - специалист
Владо, нали не смяташ, че така съм оставил билото???????Естествено, че е покрито с капачета от керемидите.
То даже се вижда в далечния край, че е започнато ама......

А за найлона знам много неща заради които се слага ама предимно е по съвет на по-вещи от мен майстори на бетона. :lol: :lol: :lol:
VLADO66 - майстор
Сега видях че ти е писнало да режеш :-D И на мен ми писна и ги подкарах с флекса по 5-6 наведнъж :)
bulhomes2 - майстор
рашкета написа:
А за найлона знам много неща заради които се слага ама предимно е по съвет на по-вещи от мен майстори на бетона. :lol: :lol: :lol:
Аз не се заяждам бе човек. Наистина питам защо е? Възможни отговори:
- Хидроизолация - тя не се ли слага по външния периметър на ивичестия фундамент? И дренаж около къщата. Така се спира водата. Ако за това разчиташ на тоя найлон - заеби! Влагата ще си се качи по ивиците на фундамента, колоните, тухлите и ето - мазилката се подкожухчила. Всеки е виждал такива къщи.
- Да държи бетона да не му изтече "млякото" в земята - бах ти бетона бих казал, ако е за това. Най добрата консистенция на бетона е такава, че като го хванеш с ръка да може що-годе да запази някаква форма. Всичко по-рядко води до отслабване на марката (освен ако не е с пластификатори за течливост).

Кои са другите много неща?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Сглобяема къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: