Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
VLADO66 написа:
100м2 ли ще косиш или 400м2 щото разликата е голяма и евентуалните машини също,Аз кося около 150-200м2 с тример Бош 450вт.http://www.topmarki.com/bosch-art-26-co ... treva.html
Както писах в началото имам около 300 м2 равна площ за която имам нормална косачка, и отделно около 100-120 м2 пътеки по които разпръснато пораства трева. Та основно ще ползвам тримера за пътеките и частично за краищата на голямата поляна.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Колебаех се между тример Бош 450вт.и тези който съм посочил от 1000 и 1200 вата, като цената им е почти еднаква.
VLADO66 - майстор
Моя тример го ползвам от няколко години предимно с кордата за дива трева и отнася някоя друга малина :x и едногодишни саморасляци на дръвчета,доволен съм.А,след ползване го мия директно на чешмата-естествено не го пускам няколко дни след това.
stancho123 - специалист
Аз имам и art 23(първата придобивка преди косачката и моторната коса) и мога да кажа че си оформям само около оградата и дърветата и леко пред входа на къщата, ама аз имам дебела гъста селска трева, а твоето дари не е трева :lol: .Бъркал си цименти там и други неща и тя не може са порасте.Raider-а колкото и да е скапан за тая "трева" ще коси.
Аз мислех че имаш трева като на клипа
http://www.youtube.com/watch?v=Jl5QtU7P ... r_embedded
И за какъв нож говореше?Даже на клипа прекаляват доста с тоя нож.Почти на всякъде си е за корда, освен ако няма издънки по 1см диаметър.
А случайно да си виждал тия където косат от общината със stihl коси да косят с нож?Винаги косят с корда.
А към Владо, взех си телефон за 700лв и нещо спря да работи след 3месеца и отидох им го върнах гаранционно и ми се обаждат, ами какво да ви кажа, намокрен е!Питам ги как така, като никога не е мокрен, еми намокрен е.

На лаптопа ми се скапа екрана и вече беше истекла гаранцията и го занесох в сервиз и го смениха за 200лв.След 7месеца пак се скапа и ми казаха лаптопа е ударен и намокрен.Този лаптоп е за офис и никога не се мести от бюрото и не се е мокрил никога.
Така, че вече дали или няма гаранция ми е все тая, те и без това няма да я зачетат.
wpw - специалист
Лично мнение: По-добре марковото, дори и втора употреба... Като пример ето това http://prodavalnik.com/motorna-kosa-husqvarna-i23693759 дори в последствие да купи една глава с корда, пак ще е много по-добре.
iivanov - майстор
stancho123 написа:

На лаптопа ми се скапа екрана и вече беше истекла гаранцията и го занесох в сервиз и го смениха за 200лв.След 7месеца пак се скапа и ми казаха лаптопа е ударен и намокрен.Този лаптоп е за офис и никога не се мести от бюрото и не се е мокрил никога.
Така, че вече дали или няма гаранция ми е все тая, те и без това няма да я зачетат.
Станчо, ако си положил потното дупе на секретарката на бюрото, напълно са възможни гореописаните повреди. :-D
stancho123 - специалист
Лошото е че мъж работи на компютъра. :prayer: :lol:
@infomar
Колега направи ли своя избор?
wpw
Кой знае колко време е работил и колко проблеми има.Като гледам е от старите 2002 година някъде бях ги гледал преди многоооо многооо време и ме потсети дизайна.
infomar
stancho123 написа:
@infomarКолега направи ли своя избор?.
Утре ще купувам и по всяка вероятност ще купя Einhell BLUE BG-EB 1035 - 1000 вата с 2мм корда - намалени от 160 на 130 лв. БОШ и те китайско производство с мотор долу, а на тази е горе.
А бе не знам... всичките ми изглеждат една и съща боза... и всяка ще свърши работа, само да е по-трайна.
stonesour - специалист
не виждам защо е необходим тример, за да се косят тези (прави) пътеки при положение, че има "голяма косачка".
ако е само за ъгълчетата и тример на айнхел от 29 лв. (в Карфур) ще свърши работа. онлайн е 40 кинта.
http://www.onlinemashini.bg/elektri4esk ... nhell/5152
имам такъв от 3 г. тогава беше към 50 лв., явно е стар модел, защото в момента го няма на сайта на производителя, шпулата е малка, но върши работа за оформяне и има резервна корда бол (в практикер).
mitron - специалист
Здрасти аз имам тример райдер само че бензинов от 3 години го имам ползва се с нож и корда ще те излъжа за характеристиките.Цената му беше към 220 лева трябва да ти кажа че високата трева или някви храстчета (съответно с диск) се справя страхотно
fore - майстор
Аз лично ползвам някой уреди на Райдър, но в последно време много им падна качеството, не че и преди е било супер.
А двутактова техника не би взел от тази фирма.
Относно електрическите коси- вярно е че се развъртат на около 8000 оборота, но проблемът при тях е липсата на Въртящ момент !
Което иска да каже че при косене на по гъсти треви косата ще запъва неминуемо. Така че оборудвана с корда, такава машинка може и да свърши работа при оформяне на тревните площи, но като видя в комплекта дискове и то трилъчеви ме напушва смях !
Трилъчевият диск е създаден за по глолям откос, който пък е свързан с по голям въртящ момент при двутактовите машини над 2.5 коня или 35 кубика.
Двутактовите до 2 коня или 25 кубика ползват диск с четирлъчево-овална форма, защото те са проектирани за по малък откос и са съобразени с по малкият им въртящ момент.

Та питам аз как електрическа коса ще влачи метален диск и то трилъчев, като знам и колко тежи самият диск ?

Тема "Дайте мнение за "Електрическа коса Raider RD-EBC01"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: