Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
alantion - специалист
Здравейте майстори!
От доста време се продават на пазара маратонки.Видно е ,че материалите са в голям процент изкуствени,т.е подметките от найлон а горницата от мушама.
Нямам представа с какво ги слепват заводски,но се разлепват много често. Въпросът ми е:
Има ли лепило на пазара което да лепи качествено найлони?(така както лепилата за каучук и гума )
crez - майстор
В повечето случаи са от поливинилхлорид вид изкуствен материал, но не и найлон /полиетитилен/. Мисля че съм виждал в търг. мрежа на фирмата "Bizon"поливинилхлоридно лепило.
Mori - специалист
Не ги правят от полиетилен, нито от поливинилхлорид - обикновено е полиуретан. По принцип почти няма залепване в домашни условия - трябва да се ползват и стяги освен специалните лепила. Купувайте си обувки , които не се разлепват.....
HD - специалист
Mori написа:
Не ги правят от полиетилен, нито от поливинилхлорид - обикновено е полиуретан. По принцип почти няма залепване в домашни условия - трябва да се ползват и стяги освен специалните лепила. Купувайте си обувки , които не се разлепват.....
Нещо напоследък все по-трудно намирам такива, дето не се разлепват :cry:
Всички търговци горещо препоръчват обувки, които са шити и залепени едновременно, а аз пък си мисля, че са ги зашили, защото не са залепени качествено :-D
Иначе за спортните обувки - повечето от подметките им наистина се правят от вид полиуретан :!:

Тема "Л Е П И Л О ЗА НАЙЛОН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: