Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
dobromir.marinov написа:
Не съм се загубил ,бях свикал консилиум.Наблюдавам следните аномалии:
Бойлера и контактите в кухнята не са вързани към дтзл
Има по една дтз за всяка стая/контакти/л
При включен централен ап и трета дтз се връща фаза на първа дтз която пък не мога да открия с кои контакти е свързана.
При включване на консуматор към който и да е от контактите на 4дтз тя изключва.
При включване на консуматор към контактите на на 3дтз-пада първа.За сега толкова открих ,но утре започвам едно по едно да развалям.А от фирмата казаха ,че всичко е на ред защото ако не било нямало да дадат акт 16.
Проблема не е само в таблото. Същата каша сигурно я има и в разклонителните кутии.
Johny - майстор
От собствен опит знам, че е по-лесно да разкачи всичко и да се върже наново, отколкото да разгадава чужди дивотии. Макар че човека е дал маса пари и би трябвало да ги гони до дупка. Така, че ако не ти е спешно, да си го оправят.
pavelari - майстор
galin.com написа:
Към pavelari, ето това е задачка-закачка, но с повишена трудност. :lol:
Бойлера и контактите в кухнята не са вързани към дтзл
Има по една дтз за всяка стая/контакти/л
При включен централен ап и трета дтз се връща фаза на първа дтз която пък не мога да открия с кои контакти е свързана.
При включване на консуматор към който и да е от контактите на 4дтз тя изключва.
При включване на консуматор към контактите на на 3дтз-пада първа.

Какво е надробил ел.техника или какво се е случило ?

А иначе на човека сериозно му съчувствам и му препоръчвам цялостно пресвързване и проверка. Пък и да ди направи схема кой АП за къде е.
:headbash: признавам, че немога да реша тази закачка, защото не съм КАШПИРОВСКИ :datz: :datz: :eg:
Все пак ако колегата МИЛЕН е прав - то работата е съвсем на зле. Пробвайте да размените нула със земя на тези контакти при които товара предизвиква падане на ДТЗ.
engineer - специалист
Колегата Милен е съвсем прав. Кашата не сигурно, ами СИГУРНО не е само в таблото. И разклонителните кутии за окашани. Накъде със сигурност има затворен паралел и това НЕ Е в таблото. Моят съвет е следният: Събираш пак консилиума, отивате до "Домашни потреби" и си взимате точилки от ония с по-големия диаметър, след това открийте "майстора" и да не обяснявам нататък.
Palawnik - специалист
Според мен тази тема е достойна да се прехвърли и в темата "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !"

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=60

Ако продължават да се опъват само има посочи темата в този форум. След което има кажи, че ще публикуваш името им. Вероятно няма да им хареса тази реклама. :lol:
dobromir.marinov - специалист
Проблема вече е решен.Оказа се че в едната стая в рк влиза зхранване от дтз 4 ,захранване от ап 6 и кабели за 2 контакта и всичко вързано черно-черно,синьо -синьо ,жълто-жълто.В другата стая пък в рк влизаха захранване от дтз1 и дтз3 и вързано по същия начин , а от "Сатурн-2" казаха че не може да има грешка защото преди комисията за акта били проверили всички контакти. Итака се получи ,че от 4 дтз в таблото .около 15 от контактите нямат връзка с дтз
mirk - майстор
dobromir.marinov написа:
Проблема вече е решен.Оказа се че в едната стая в рк влиза зхранване от дтз 4 ,захранване от ап 6 и кабели за 2 контакта и всичко вързано черно-черно,синьо -синьо ,жълто-жълто.В другата стая пък в рк влизаха захранване от дтз1 и дтз3 и вързано по същия начин , а от "Сатурн-2" казаха че не може да има грешка защото преди комисията за акта били проверили всички контакти. Итака се получи ,че от 4 дтз в таблото .около 15 от контактите нямат връзка с дтз
Тия от Сатурн-2 май трябва да ходят на Сатурн. Всички контакти сигурно са ги проверили само с фазомер :lol: При предаването на обекта си има задължителна приемо-предавателна документация. В твоя случай тази документация сигурно са я писали формално без да правят проверки. :-D Трябва да имат протокол с който са измерили съпротивленията фаза-нула, фаза-земя. Също така акт за проверка на и установяване на работоспособноста на на защитните устройства.
Проверката на действието на ДТЗ се прави с специален уред, който генерира ток 30мА за задействането й.
При теб излежда са карали през пръсти, всички по веригата :-D

Тема "дтз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: