• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Аз лесно ще пробвам със всичко предложено, но въпроса е, дали може върху тапет :?
Mitbull - специалист
Ами какво повече да ти кажем :?
Боядисвал съм релефен тапет с латекс. 2 години не падна сам, но когато решихме да го сваляме, падна много лесно. Тоест - едвам се е държал. Така че, на лице е опасноста тапета да прогизне, и да ти се изцопа на главата докато мацаш. Мисля че варианта със шпакловачна/фугираща ще е по-добър. И все пак, по възможност пробвай някой по-малък участък, на някое по- скрито място, хем и ще отработиш техниката :wink:
ssmmaaa - специалист
Махай тапетите,че иначе ще си отвориш двойна работа! Задай си въпроса коя шпакловъчна смес ще хване върху хартия?
Определено вече съм убедена, че всички сте прави. Ще махна тапетите, макар че ще ми се отвори бая работа. Но няма да се старая стената да "изглежда" перфектна. Така мисля, че ще се получи още по голям ефект. Във събота почвам. Ако админа не заключи темата, ще качвам снимки. Имам и различни шантави идеи за декор, така че само стискайте палци...щото сама ще го правя :)
Така. Стигнах до там, че махнах тапетите /не пожелавам и на най-големия си враг това нещо/. От долу стените са варосвани, не са шпакловани и стоят "грубо". Отделно и аз със шпаклата ги оправих така, че станаха на драсканици...Очевидно ще трябва първо да грундирам, защото на много места в деругите се показва нещо като пясък /вие знаете за какво говоря/. Въпроса ми е, какъв грунд да нанеса? Цвета, който искам да постигна после искам да е от гамата на шампанско, капучино или нещо такова.
rockwall - майстор
Изображение

добре че си свалила тапетите :supz:
Не съм писала какво стана, защото почвайки този ремонт се оказа, че апартамента ми е наводнен и избягах на морето..да ремонтирам пак. Та, отказах се от фугиращата смес/за което съжалявам/. Махнах тапетите, намазах с грунд и от горе направо намазах една ръка матиращ латекс. Линията по средата е от...грунд+лак за латекс :) Получи се интересно, защото този грунд има някакви гранули и стои хем грапаво, хем лъска :)
Банята....не се смейте на произведението ми, но трябваше да я закрепя някак си за сезона, просто "ремонта" се случи по рано, от колкото трябваше да започне основния и ремонт.
Там приложих това, което всеки би ме отказал да направя, противно на всички строителни правила...но реших да пробвам.
Над плочките имаше блажна боя, която зимата заради теча от комшийката беше яко набъбнала. Там където можах, а то беше едва на две места я обелих. Исках да я махна цялата, взех "Терминатор", който се оказа пълен боклук, не падна и милиметър с него и се видях в приключение. Колкото можах го измих и направо намазах с грунд. И...от горе, както се вижда на снимките почнах яко клепане :) И тъй като съм пещернячка, почнах да редя едни сталактити и сталактони :). Сместа е "Унофор", беше ми много приятно да се вихря.
Плочките...нямаше как да ги махам, а бяха ужасни, като махнах тапета за баня. Реших...и тях намазах с грунд и... от горе с блажна боя /мисля че автоемайл лак или нещо такова/ - получи се този шедьовър :) После малко екстеншън и готово - оправих сезона.
Нарочно се къпех с вряла вода, да видя да ли ще падне лепежа или ще тръгне боята, ама не. Стои си и не мърда. Така че, май когато някой реши да закърпи положението със супер малко средства и за кратко време - това е положението, може да стане :)

Прикачен файл

Несебър3.jpg

Прикачен файл

Несебър1.jpg

Прикачен файл

Несебър2.jpg

Прикачен файл

ремонт-Луковит.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Фугираща смес върху тапет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: