Направих си инсталацията на кухнята. Имам предвид тази в шкафовете – контакт за МВ, контакт за фурна, контакт за миялната, осветление за глухия шкаф със „шао-бао”, кабел за външнтие контакти на плота, допълнително осветление за над плота. Вече монтирах и механизмите на кухнята. Но забравих да предвидя разклонение за осветлението в един изтеглящ се килер. Сега най-удобното място, откъдето мога да се вържа за това разклонение е кутията с твърдата връзка на котлона (тъй като плота се работи от един майстор, то той все още не е монтиран).
Осветлението е една луминисцентна лампа, 13 вата. Имам кабел СВТ 2х1.
Шнура на котлоните за вграждане е някакъв многожилен, 2.5. В момента има кербовани краища. За връзка към инталацията съм предвидил твърда връзка :
1111.jpg (103.25 KиБ) Видяна 6798 пъти
Сега се чудя за най-правилния начин на присъединя този допълнителен кабел за осветлението. Четох доста теми тук, включително за връзките и май взех, че се обърках. Това, което ми идва на ума е: Да изрежа заводската кербовка на многожилния. Да го вкарам заедно с едножилния в един кабелен накрайник и да ги кербовам. После ги вкарвам под болтчето на клемата на твърдата връзка и затягане до откат. Това което ме притеснява – множожилен 2.5 мм2 и едножилен 1мм2 се кербоват заедно. Има ли основание притеснението ми?
Осветлението е една луминисцентна лампа, 13 вата. Имам кабел СВТ 2х1.
Шнура на котлоните за вграждане е някакъв многожилен, 2.5. В момента има кербовани краища. За връзка към инталацията съм предвидил твърда връзка :
Прикачен файл:
1111.jpg (103.25 KиБ) Видяна 6798 пъти