• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Нещо такова. Басейнът не е много голям и се насочи към някоя по-малка.
http://basejni.vani.ws/index.php?m=320& ... vani=45958
http://www.pump-center.com/horizontal-p ... G,-CKO.php
:partyman:
milev5 - специалист
Аз си набелязах такава но не намирам никъде във Варна , поне в сайтовете де :|

Тук го има с безплатна доставка .
Ако не намеря друга алтернатива го лапвам моментално .
hidrazin - майстор
Нямам си и идея за Варна. Днес хората пазаруват доста често онлайн.
rplamen - помощник
Има един продукт на Savo за кладенци и басеини,работи перфектно.Не е този който го показват в сайта им обаче.Бях се натъкнал на него случайно в един Кауфланд,на опаковката пише - за басеини,кладенци и питейна вода.Лошото е че ако не се добавя всеки ден с времето позеленява пак.
Последна промяна от rplamen на пет юни 14, 2013 7:17 am, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
Освен хапчетата в басейна се слага и алгецид против зеленясването. Той е течност, срещал съм го и с название "Алге". Продава се и в Бриколажите.
hidrazin - майстор
Освен таблетките и алгецида има и други препарати които се използват. Първоначално водата се третира с хлор на гранули за шоково хлориране. Таблетките са за след това - поддържащо хлориране. Ако водата помътнее след хлорирането или алгецида се слага коагулант защото умрелите малки гадове не могат да се филтрират от филтъра. Коагуланта ги събира на по-големи парцали за да могат да се уловят от филтъра. При ползването на препарати се променя и Ph-то на водата. То зависи и от самата вода. Трябва да е в границите 7,2 - 7,6. Мери се с тестер или Ph метър. За да се вкара в тези граници се използват регулатори на Ph. Те са два вида за повишаване и за понижаване. Има и няколко не толкова важни препарат - анти калций, водна линия, за почистване на филтъра, за зазимяване на басейна. За тези които не понасят миризмата на хлор има препарати на бромна основа. Може да се използва и активен кислород. Има и комбинирани таблетки триплекс - хлор, коагулант и алгецид.
Това е - елементарно.
milev5 - специалист
Много химия много нещо :?
То тоя басейн ще замяза на котел на вещица и аз отстрани с дървената лъжица за лютеница :-D :lol:

Пясъчният филтър не е ли най добрият вариант ?
Никак не съм любител на химикалите .
hidrazin - майстор
Пясъчния филтър събира гадовете дето си утрепал с химикалите и разни други частици - прах, полени и всичко друго дето лети из въздуха и влиза в басейна.
milev5 - специалист
От всичко изчетено до момента останах с впечатлението , че препарати като SAVO , Санифорт и Триплекс действат в зависимост от качеството на водата .
Едни се оплакват , че от кладенеца им помътнява водата други , други че единият препарат им върши работа други не и т.н.
За начало мисля да пробвам със SAVO , Санифорт и да видим какво ще стане , че ми се вижда по малко химията :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Басейн - какви препарати да ползваме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: