Dino Kirov написа: А защо всъщност ми е тоя трипътен вентил - за да си получавам топлината, която плащам като отдадена от сградната инсталация (около 50-60лв на месец за двата апартамента, което никак, ама никак не е малко, при положение, че за целия отоплителен сезон тая година съм платил 1200лв парно) и за да не върти водата през байпаса когато си отворя радиаторите, т.е. усеща, че радиаторът се затопля и колкото по-топъл става, толкова повече затваря байпаса. Някъде на 30 градуса на радиатора ми трябва да се затвори изцяло байпасът, предполагам може да се нагласи от врътката на вентила.И кое в цялата тази схема ще накара топлината от сградната инсталация да не се отдава там, а да влезе в стаята ти

Това което са изчислили че плащаш за сградна инсталация или го получаваш вече, или грешно са го изчислили. И в двата случая трипътен вентил няма да ти помогне.
Ако добавяш разни нови тръби означава, че увеличаваш сградната инсталация в твоето жилище, съответно колкото повече "тръби" добавяш, толкова повече топлина от сградната инсталация ще получаваш без да се отчита на твоите радиаторните разпределители. И ако не те хванат, че си променил сградната инсталация, ще постигнеш намаляване на твоята сметка вследствие на увеличение на сметката на съседите ти