Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Ами и ти си права. Може би съм малко предубеден към розите. С една дума - не ги харесвам. Може би защото като малък са ме карали да бера рози по някакви ученически бригади и съм ги намразил от там. :-D На тях гледам повече като суровина, отколкото като декорация.
:partyman:
А-а-а- и ти си бил на такава бригада-ужъсс.Ставане в 4.30 и подути ръце нажилени от пчели.Обаче после весело-на камбаната за събуждане нарисувахме AC/DC защото предимно това се слушаше :rock: :-D
hidrazin - майстор
VLADO66 написа:
А-а-а- и ти си бил на такава бригада-ужъсс.Ставане в 4.30 и подути ръце нажилени от пчели.Обаче после весело-на камбаната за събуждане нарисувахме AC/DC защото предимно това се слушаше :rock: :-D
Е, ти поне ме разбираш защо ги недолюбвам тия рози. :-D
Elinka - специалист
hidrazin написа:
Ами и ти си права. Може би съм малко предубеден към розите. С една дума - не ги харесвам. Може би защото като малък са ме карали да бера рози по някакви ученически бригади и съм ги намразил от там. :-D На тях гледам повече като суровина, отколкото като декорация.
Той и мъжа ми при това количество рози, започна да ги оглежда като суровина :-D Да не вземете сега да пуснете и някоя рецепта за розова ракия :lol:
VLADO66 - майстор
Elinka написа:
hidrazin написа:
Той и мъжа ми при това количество рози, започна да ги оглежда като суровина :-D Да не вземете сега да пуснете и някоя рецепта за розова ракия :lol:
Пил съм такава в едно карловско село,беше 70градуса :shock:
hidrazin - майстор
Не си пожелавай нещо, защото може и да се случи. Казва се "Гюлова ракия". :shock:

Необходими Продукти:
рози - 1 - 2 кофи листа от ароматни рози
вода - 94 л
захар - 50 кг
оцет - 3 бутилки винен
мая - 3 пакетчета за хляб

В един по – възможност голям съд, сипете 94 литра вода. Поставете 50 килограма захар.
Сложете три бутилки винен оцет, три пакетчета мая за хляб и листа от ароматни рози.
Количеството листа може да бъде в обем на една или две кофи - те се използват за само за аромат и количеството което слагате е според вкуса Ви.
Големият съд ( бидона ) трябва да държите на слънце. За да може да ферментира за около десет дни. При вариант, бидонът да е на сянка, то тогава го оставете да ферментира около двайсет и два дни. Дестилацията става веднага след края на ферментацията.

Изображение

Krass - майстор
:bдh: Ако обичаш "Тройной"...
gechev - специалист
От тези розови ракии пък как боли глава после. Ужас. Камбаните на шипченската църква са като мънички коледни звънчета. :axe:
Много добри идеи,благодаря !! Но пропуснах да напиша, че където е решетката съм решил да направя барбекю това лято! :)
Elinka - специалист
plamkata1696 написа:
Много добри идеи,благодаря !! Но пропуснах да напиша, че където е решетката съм решил да направя барбекю това лято! :)
Жалко, ако не зацветиш тази хубава решетка.
Като чета тази рецепта за ракия, май наистина ще предизвиква голямо главоболие :rolleyes:
VLADO66 - майстор
Elinka написа:
plamkata1696 написа:
Жалко, ако не зацветиш тази хубава решетка.
Като чета тази рецепта за ракия, май наистина ще предизвиква голямо главоболие :rolleyes:
Гюловата ракия е измислена от зор-хората в подбалкана гледат само рози.Ако ако правеха табуретки щеше да има табуреткова ракия :-D

Тема "Давайте идеи за моята градинка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: