Всички въпроси за вилата.
swot - специалист
Моето мнение е, че коминът трябва да се вдигне с поне 40 см над навесчето, което си направил над барбекюто
batence81 - специалист
Над тухлите на комина съм сложил П-образно коминно тяло, мястото е сравнително проветриво, ската сигурно спомага да имам вятър вътре. Може и да си внушавам, но само като е малък огъня се задушавам, като горят всички дърва в началото не го усещам.
iva6ki - специалист
Има пряка зависимост между отвора на барбекюто,сечението на комина
и неговата височина а както колегата каза димен зъб е хубаво да има, и
не на последно място не напразно се скосява нагоре до комина.
p.s. Ако питаш мен го развали и го направи грамотно, а ако е свършен
факт стесняваш отвора и вдигаш комина. :wink:

Прикачен файл

Untitled-1_clip_image002_0133.jpg
Untitled-1_clip_image002_0133.jpg (23.5 KиБ) Видяна 7121 пъти

Прикачен файл

Untitled-1_clip_image002_0132.jpg
Untitled-1_clip_image002_0132.jpg (18.22 KиБ) Видяна 7121 пъти
batence81 - специалист
трябва да помисля как да стане, и без това казват че е нисък, дали в крайната точка да не го стесня с 2 реда тухли?
Caxo - специалист
Както ти казаха колегите затвори отпред, отгоре и вдигни комина още. Подобрение ще има, дано да е достатъчно...

П,П, Интересно ми е как реши да направиш такова...съоръжение :? Къде си виждал ббк, огнище, камина или нещо такова да е плоско отгоре с дупка за комина... По принцип това ти е грубата грешка и от там идват проблемите.
batence81 - специалист
Колко да е висок комина и как височината му влияе на тягата? Пробвах да намаля отвора с шперплат, докато гореше огън вътре да видя дали има ефект и то пак пушеше под него...
EDI - майстор
Нямаш димосборник, както казах и явно само с намаляване на отвора няма да стане.С него се събират газовете, и като включиш димния зъб/ или S-ката, както и се вика/, се създава тягата.При теб газовете не могат да тръгнат нагоре, излиза само дима, който е под отвора, а другите не могат да се увлекат и се пръскат настрани.Конструкцията трябва да е нещо такова, като на снимката.Това е моето огнище в къщи.Виж конусния преход от горивната камера към комина.
batence81 - специалист
няма как да променя това за прехода вече
EDI - майстор
Е, защо да няма.Събаряш горната плоча и наново оформяш.
batence81 - специалист
няма как да отлея такъв димосборник

Тема "Барбекюто е без достатъчно тяга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: