Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Не си взимайте камери с Sharp матрица. Гледайте да е SONY. Моите са такива:
CVC3031D CAMERA
:partyman:
kozl - майстор
Отново има камери същите като тези, които зачезнаха. Но появи ми се проблем. През нощта се срива картината. Ту я има ту я нема. Съмнявам се в захранването, че като се включат инфраред диодите и му сработва защитата. Може би новите камери лапат повече ток за осветление :? Направи ми впечатление, че картината през ноща е по-детайлна (когато я има де) от тази на старите камери. Понеже камерите са захранени със самостоятелни кабели мисла да добавя още едно захранване и така 2 на едното, две на другото.
VLADO66 - майстор
kozl написа:
Отново има камери същите като тези, които зачезнаха. Но появи ми се проблем. През нощта се срива картината. Ту я има ту я нема. Съмнявам се в захранването, че като се включат инфраред диодите и му сработва защитата. Може би новите камери лапат повече ток за осветление :? Направи ми впечатление, че картината през ноща е по-детайлна (когато я има де) от тази на старите камери. Понеже камерите са захранени със самостоятелни кабели мисла да добавя още едно захранване и така 2 на едното, две на другото.
Вземи си от някъде компютърно захранване/може и от стар компютър/ над 350Вт и ги вържи всичките на него.
kozl - майстор
Е да ама сигурно няма да се събере в касата заедно с DVR. Пък и имам едно 1А импулсно, не помня от какво беше.
hidrazin - майстор
Внимавай със захранването. Аз така си гръмнах едната камера като светнаха диодите и се увеличи консумацията. Явно самото захранване е било калпаво. В описанието на камерата трябва да пише колко е консумацията. Какъв модел са камерите?
такива с подсветка съм виждал с 300mA, 500mA и над ампер.
Това дето е 1А ще дойде слабо.Потърси си някакво такова захранване:
Адаптор 12V/4,0A
http://iskambg.com/aksesoari-za-komputr ... -100w.html
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Внимавай със захранването. Аз така си гръмнах едната камера като светнаха диодите и се увеличи консумацията. Явно самото захранване е било калпаво. В описанието на камерата трябва да пише колко е консумацията. Какъв модел са камерите?
такива с подсветка съм виждал с 300mA, 500mA и над ампер.
Това дето е 1А ще дойде слабо.Потърси си някакво такова захранване:
Адаптор 12V/4,0A
http://iskambg.com/aksesoari-za-komputr ... -100w.html
Аз за това предложих компово захранване-стабилно е,има си охлаждане.Пета година ползвам такова за външни камери с отопление в офиса.
hidrazin - майстор
С такова от комп е най-лесно и евтино ама kozl пише че няма къде да го побере. Пък и аз лично малко ги недолюбвам заради вентилатора. Пък имам една камара под един сайвант. Поне 300бр. от които съм отделил стотина работещи. :shock:
VLADO66 - майстор
Аз съм го набутал в кутия за алармена централа.
kozl - майстор
kozl написа:
Според мен откраднатите камери са такива
Това са камерите. Двете вътре оцеляха след кражбата и като оправих кабелите на откраднатите (че бяха окъсили от отскубването) работеше наблюдението само с вътрешните. Сега като добавих и двете външни и нощно време мигат като стробоскоп. По данни пише 200 милиампера, но не знам кога ще захвана да меря тока във веригата и то нощем. По-скоро ще пробвам да ги захраня две по две с различни източници, пък може и да потърся по-мощно и по-компактно захранване като тези дето hidrazin е посочил.
kozl - майстор
Чак сега успях и смених захранването с такова
Камерите не мигат, но едната работи на почивки. Известно време няма сигнал, след това се появява, после пак няма и така. Ама за сега и вече нЕмам нерви да се занимавам още, та нЕкой следващ път камерите ще се таманЪт.
И с камерите зорки пак цветята изскубаха . Аман от тез нахални и брутални лелки - аман.

Тема "Видеонаблюдателни крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: