• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
koleto84 написа:
Ти тези 6мм ги пробий да станат 8/9мм в двата края и в средата.
Не е задължително дюбела да ти е дълъг 8-10 или 12 мм и дюбел
8/50 (примерно)ще стане,то зависи колко искаш да го вкараш в тухлата.
Слагаш метална тръба 1/2 от изолацията до тухлата и си готов.
благодаря за отговите. Нямам необходимите инструменти за да разширя дупките..
все пак се обадих на майстора, който го пише в опътването на простира за директен монтаж. Надявам се, че 30 лв не са прекалено много за тази цел.
bran - напреднал
За едни е много,за други малко.Но щом нямаш необходимите инструменти за "Направи си сам" по добре ги дай и да почваш да се наслаждаваш на живота. :supz:
kozl - майстор
ibpavlov написа:
трябва да закача метална конструкция за стената на терасата. Но на стената има изолация от стиропор с мазилка, след това 7 см кухина и след това тухла. Т.е. трябва да се захвана за тухлата с дюбел, но трябва да мина през 8 см. И самата метална конструкция има дупки за максимум 6 мм широчина на дюбела. Но не намерих 12+ см дюбел, който да е дебел 6мм.
Нов съм в това и се надявам да съм обяснил добре.
Ами не е добре. 7 см кухина плюс дебелината на изолацията предполагам 5 см=12 см и така излиза, че анкера трябва да е 8см за в тухлата+12см междина+2см за гайките и планката=22см
ibpavlov написа:
Слагаш метална тръба 1/2 от изолацията до тухлата и си готов.
сиреч 12 см
А м-у другото видях дюбели на Фишер за тухла с шпилка 10мм - много лесни за монтаж, но още не съм ги пробвал. Самата шпилка от двете страни е без резба за да се хване с гаечен ключ. Дюбела с шпилката се вкарват в отвора, след което шпилката се завърта на 90 гр. и разпъва дюбела. След това се навива гайката като лови в стените където има резба.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с монтирането на железена конструкция за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: