• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 34
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naughty - специалист
Май трябва да видите за топлозагуби, при средна 14 навън не би трябвало да имате нужда от отопление.
Ето насложени няколко вътрешни температури и външната при последната седмица, вижда се ясно "сутрешното проветряване" :)

Изображение

по стаите не пада под 20 градуса (освен за кратко при проветряване)
2v6 - майстор
naughty написа:
Май трябва да видите за топлозагуби, при средна 14 навън не би трябвало да имате нужда от отопление.
Ето насложени няколко вътрешни температури и външната при последната седмица, вижда се ясно "сутрешното проветряване" :)

Изображение

по стаите не пада под 20 градуса (освен за кратко при проветряване)
Тази година термопомпата поддържаше 21.5 градуса. При температури под 21 градуса започват въпроси: "Работи ли отоплението?", "Да не си пипал нещо по радиаторите?", "Не може ли малко да се засили?" ...

По-долу е температурата в "хладната" стая. Станала е толкова ниска, защото не са вдигани всичките щори през деня.
В друга стая не падна под 24 градуса.
Какви са топлозагубите според тези данни:
Прикачен файл:
t_out_in.GIF
t_out_in.GIF (11.45 KиБ) Видяна 5420 пъти
naughty - специалист
охо, е за какво отопление тогава говориш :)
kuuuuuul - майстор
Ейй,naughty къде се загуби,как изкара зимата? :partyman:
Иначе и при мене жената се опита да ми каже че и било студено на 22гр по къс ръкав :-D
Когато чуя че някой е умрял от студ при 22гр тогава пускам парното [-X
2v6 - майстор
naughty написа:
Е, вижда се в 8:59 на 13 Май как температурата е спаднала до 21.4. На графиките също е записано превключването на контролера в режим отопление.
Иначе още в края на Април съм свалил шалтера, защото има една консумация от 50-на вата за подгряване на компресора когато не работи...
naughty - специалист
2v6 написа:
naughty написа:
Е, вижда се в 8:59 на 13 Май как температурата е спаднала до 21.4. На графиките също е записано превключването на контролера в режим отопление.
Иначе още в края на Април съм свалил шалтера, защото има една консумация от 50-на вата за подгряване на компресора когато не работи...
същото и при мен, плюс циркулационната помпа лапа 30-тина вата.
naughty - специалист
kuuuuuul написа:
Ейй,naughty къде се загуби,как изкара зимата? :partyman:
Иначе и при мене жената се опита да ми каже че и било студено на 22гр по къс ръкав :-D
Когато чуя че някой е умрял от студ при 22гр тогава пускам парното [-X
имам едни познати дето под 24 в стаята градуса получават гърчове от студ.
иначе ето така премина отоплителният сезон:
Изображение
евгени1 - специалист
Извинявам се че се намесвам в тази тема, но видях че има движение и реших да се включа.
Към края на зимата си направих термопомпа въздух вода от външно тяло Осака 52, и отоплявам 130 квадрата къща.За управление използвах термостати, а за размразяване терморегулатор 7, но този начин не ми харесва, и реших да и взема някакъв контролер. Тъй като не съм много в час с електрониката, ще помоля знаещите да ме насочат какъв и от къде да закупя. И ако може с меню на български.
2v6 - майстор
евгени1 написа:
Извинявам се че се намесвам в тази тема, но видях че има движение и реших да се включа.
Към края на зимата си направих термопомпа въздух вода от външно тяло Осака 52, и отоплявам 130 квадрата къща.За управление използвах термостати, а за размразяване терморегулатор 7, но този начин не ми харесва, и реших да и взема някакъв контролер. Тъй като не съм много в час с електрониката, ще помоля знаещите да ме насочат какъв и от къде да закупя. И ако може с меню на български.
Ако искаш да ползваш готов специализиран контролер за термопомпата не е необходимо да разбираш от електроника :idea:
С меню на български не съм виждал контролери, но и на други езици също. Менюто на повечето е само с букви и цифри, без текст.
В някой магазин за хладилна техника питаш за контролер Carel или Dixell за управление на термопомпа въздух-вода.
евгени1 - специалист
2v6 благодаря за информацията, днес получих контролер carel IR33F0EN00 и започвам да го
инсталирам.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 34

Тема "Термопомпа от нов климатик, радиатори и подово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: