Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ZEDYCUS - майстор
Остана ми от един изгорял пасвател(герунг, пендула) Ферм, основата и стойката за потапянето с наклон до 45градуса, които не ми се изхвърляха тогава на боклука. Та след 3 години седене, им дойде времето.

Сглобих стойката от едно парче кутия 40х20мм и шина 50х5мм дълга около 40см. За основа съм отрязал една плоча от черна ламарина 5мм дебелина-220х280мм. Дръжката ми е бонус от белканто. Монтирах ги пробно на парче МДФ за прогонване на размерите.
Остава да зачистя заварките, да се пробият отворите на плочата за закрепване на стойката и ограничител с менгеменце за придържане на детайла. А и три резби за болтове, които ще придържат шлайфа вертикално.
С нов диск 125 ще може да реже около 4 см кутия или винкел, което ми е достатъчно.

Ето и малко снимки, като го довърша ще покажа и крайният резултат.

Прикачен файл

DSC04306.JPG

Прикачен файл

DSC04307.JPG

Прикачен файл

DSC04309.JPG

Прикачен файл

DSC04310.JPG

Прикачен файл

DSC04312.JPG
ZEDYCUS - майстор
Пружината е оригиналната от Ферма. Малко е стегната, но предполагам ще се поразтегне с времето. То пасвателят беше почти чисто нов, когато изгоря. :axe: Китайска им работа.
Още малко снимки. :partyman:

Прикачен файл

DSC04300.JPG

Прикачен файл

DSC04301.JPG

Прикачен файл

DSC04302.JPG

Прикачен файл

DSC04303.JPG

Прикачен файл

DSC04305.JPG
marmoz - специалист
Бравос,аз обаче ще трябва да си купя готова стоика за малък флекс понеже ми липсва точно тази част.... :-D ,иначе пихвала за находчивоста,стабилно изглежда :)
teon - специалист
...добре се е получило и не е много сложно за изработка, браво :) ...вероятно си го измислил, но да покажа една идея включително и за менгеменцето...
https://sites.google.com/site/chicotool ... z-bolgarki
https://sites.google.com/site/chicotool ... go-frezera
ZEDYCUS - майстор
teon
...добре се е получило и не е много сложно за изработка, браво :) ...вероятно си го измислил, но да покажа една идея включително и за менгеменцето...
Благодаря за идеята, нещо такова ми се въртеше в главата, но така наготово със снимки е екстра. Няма да ме боли главата от мислене. :-D
Братушките са невероятни, много идеи има в техните сайтове.:partyman:
ZEDYCUS - майстор
Резултата от вчера. :partyman:
Стягата я направих от два коларски болта М8 и втулка м8 заварена напречно за главата на единия. Той се движи по канал с размера на квадрата, за да не се върти, при стягане.
Стъпките са гумени с болт М10 и фи на гумата 40мм. През плочата съм заварил къси болтове около 1см и за тях е закрепена втулка м10. Подпорите на шлайфа са от готови стягички за лампа предполагам. Спестих си нарязване на резби и ги заварих директно за стойката.

Прикачен файл

DSC04394.JPG

Прикачен файл

DSC04396.JPG

Прикачен файл

DSC04397.JPG

Прикачен файл

DSC04399.JPG

Прикачен файл

DSC04401.JPG
ZEDYCUS - майстор
Остана само боядисването. :partyman: