• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23
Всичко за този вид строителство.
hristo_qn - специалист
Здравейте на този линк: http://www.ka6tata.com/realizacii/pasiv ... rticle/544 можете да разгледате една пасивна къща, която няма сертификат за такава, но по данни на електромера си е точно такава.
Днес се видях със собственика и въпроса ми към него беше как е бил енергийният баланс тази зима при положение, че почти нямаше слънчеви дни.
Отговора беше, че до Коледа 23 тонния му буфер е поддържал необходимата температура в сградата. След което температурата на водата не е била достатъчна за водното подово отопление. Наложило се веднъж в седмицата да се пали перолизен котел Атмос 20 киловата, като за целия зимен сезон са изгорени ЦЕЛИ 2 КУБИКА ДЪРВА. За отбелязване е, че електромера на този дом през летните месеци навърта по 60 лв ток, а през зимните 50 лв. Причината за тази разлика е, че помпите на слънчевите колектори работят повече през лятото.
Пояснявам, че това са абсолютно всички разходи на този дом за един месец.
Tsilkov - майстор
hristo_qn написа:
която няма сертификат за такава, но по данни на електромера си е точно такава.
hristo_qn написа:
След което температурата на водата не е била достатъчна за водното подово отопление.
Щом има водно подово отопление няма как къщата да бъде наречена "пасивна". Това не я прави по-лоша - дори на против. Просто е по-скъпа и сложна.
estqwerty - специалист
мисля че това е целта. за всеки в бг. на мен сертификати не ми трябват, ако няма да плащам за ток или каквото е там.

само за едното "пасинва" - пари на вятъра :) :) :) за да продухат и дадат сертификат който в бг не дава нищо е лудост да се дават.
Tsilkov - майстор
estqwerty написа:
дадат сертификат който в бг не дава нищо
То и в Германия не дава "държавни помощи" ако това ти е мисълта.
estqwerty - специалист
визирам по-малки данъци, докато в бг е обратното - купиш или построиш нещо ново и ти го нафърфулват :) ако караш втора употреба и живееш в панелка всичко е 6. въпреки че и къщата и панелката са по 100м2 примерно. това имам предвид.
hristo_qn - специалист
Здравейте качвам няколко снимки, които показват до къде съм стигнал със строежа. На лицевата част сложих още 10 см стериопор, а отстрани ще се допълне с още 20 см вата. Качил съм ви и таблици с изчисления на коефициента за топлопредаване. Изчисленията ми ги направи г-н Цилков.

Прикачен файл

Stena-3.jpg

Прикачен файл

Stena-2.jpg

Прикачен файл

Stena-1.jpg

Прикачен файл

01052013147.jpg

Прикачен файл

01052013146.jpg
bulhomes2 - майстор
Ицо ти във външните стени можеше да не слагаш тухли изобщо... :lol:
hristo_qn - специалист
Така изглежда прозорец при 40 см изолация и двоен зид.
Отвън навътре - 10 см стрериопор; тухла 4-ка; 30 см вата и още една тухла 4-ка или общо 90 см зид. Единият от прозорците на снимките е неотваряем, състои се от двоен стъклопакет отвън и троен стъклопакет отвътре с делител 25 см между двата стъклопакета. Първото външно стъкло е тип Енерджи, след това има 3 бели стъкла и най-вътрешното стъкло е Ка. Неотваряемите прозорци вместо дограма са затворени с мазилка и 5 см фибран.

Прикачен файл

DSC_6841.JPG

Прикачен файл

DSC_6840.JPG

Прикачен файл

DSC_6837.JPG
ArturDent - Почти Безобиден
hristo_qn написа:
Отвън навътре - 10 см стрериопор; тухла 4-ка; 30 см вата и още една тухла 4-ка или общо 90 см зид.
Сигурно като сложиш и по 1 см между пластовете става към метър.
При 40м обиколка, това са 40 кв.м./етаж.
То има семейства, които живеят в толкова.
Трябваше да затвориш само с ОСБ и да пуснеш някое семейство да живее в стените. Щяха да те топлят безплатно.
:-D
VLADO66 - майстор
ArturDent написа:
hristo_qn написа:
Отвън навътре - 10 см стрериопор; тухла 4-ка; 30 см вата и още една тухла 4-ка или общо 90 см зид.
Сигурно като сложиш и по 1 см между пластовете става към метър.
При 40м обиколка, това са 40 кв.м./етаж.
То има семейства, които живеят в толкова.
Трябваше да затвориш само с ОСБ и да пуснеш някое семейство да живее в стените. Щяха да те топлят безплатно.
:-D
:lol: :lol: :lol: :lol: Забрави покрива-и той не е малък :-DА сега малко сериозно към колегата Христо-как ще решиш неминуемия проблем с конденза между двата стъклопакета на неотваряемите прозорци :?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: