• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Вземи си McCulloch или Partner 1900 или 2200 вата с метално колело и спирачка. Защо ли? Заради изпитаните машини и заради това че шината на Гардената струва баба си и я има само при тях. Отделно е с пластмасово колело.
Mitkoasd - специалист
Ами в крайна сметка взех Гардената. Човекът ми я смъкна от 320 на 180 а и в чужди форуми четох добри отзиви. Така че ще споделям мнения от нея. Дано да е добра покупка. Общо взето ще се режат клони и пръчки из двора и я има я няма за няколко дни в годината по 3-4 кубика дърва.
Здравейте всички тук,
Като чета коментарите, мисля че някой би могъл да ми помогне. Имам ел. трион Gardena CST 3518, купен от Бриколаж преди 4 год, но се износи пластмасовото зъбно колело и не мога да го ползвам, въпреки че останалите части са в ред. Би ли могъл някой да ми каже откъде мога да купя ново?
Благодаря предварително
dragozow - майстор
Всеки дистрибутор на Husqvarna, никой не го държи на склад обаче и ще трябва да чакаш някой ден да дойде от Европа.
Здравейте и от мен от приятел купих работещ електрически V-EKS 2400 със 40 сантиметра дъска .Нарязал съм 2 кубика дърва. Но ми прави впечатление че веригата е направо суха . Въпроса ми е някой разглобявал ли е такъв модел
и знае ли с маслена помпа или винт казанчето ми е постоянно пълно , или има съвсем малка разлика в нивото.Пробвал съм с различни вискозитет.
Mitkoasd - специалист
Здравейте отново! Някакви мнения и отзиви за МcCulloch CS340? Къде е произведен и по добър ли е от ел. серия на същата марка - PM2200??
dragozow - майстор
Произведен е в Китай, поне последните няколко партиди идва от там. Няма база за сравнение между електрическа и бензинова. Едно дърво да трябва да отрежеш където няма ток и няма как да стане с електрическата, тя по-скоро е само за вкъщи и хубав вариант. CS 340/380 се продава от година, за сега няма лоши отзиви. Това е отговора на Husqvarna на китайските безименни продукти. Който иска някакво качество додава още малко пари и взима CS 340. Машината е хубава и на пипане се усеща като маркова машина, има разни екстри и красива опаковка. Сега да разясня нещо, Husqvarna почти всяка година намалява цените на евтините машини, това се получава с изместване на производства в страни в които е по-изгодно да се произвежда. Специално китайския завод е най-новия и е напълно автоматизиран, преоборудваха го в продължение на 3 години с най-модерната техника. Машините които идват от там (McCulloch CS 340/380, B 40B Elite, Husqvarna 236/e/240e и някои други) не се различават по качество от сглобени на друго място машини. Сега от една машина например идват от завода в Мексико, който пък произвежда основно за северна и южна Америка, машините са същите. Просто си имат стандарти и ги спазват на всякъде.
silent - майстор
Mitkoasd написа:
Ами в крайна сметка взех Гардената. Човекът ми я смъкна от 320 на 180 а и в чужди форуми четох добри отзиви. Така че ще споделям мнения от нея. Дано да е добра покупка. Общо взето ще се режат клони и пръчки из двора и я има я няма за няколко дни в годината по 3-4 кубика дърва.
Една такава прехвалена немска Гардена ми издъхна в ръцете при първото по-сериозно рязане без дори да загрее....
silent - майстор
Купих си една резачка електрическа Партнер, мога ли да ползвам за смазване на веригата хидравлично масло Игол- не е отработено. Като гъстота визуално е еквивалентно на М10Д. според мен
dbelev - специалист
В момента има промоция на Makita UC3020A - 270 лв. Виждам и
McCulloch PM 1900 - 210 лв. Какво да предпочета?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: