• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kalinvd1 - напреднал
Измерих следните осцилограми.Правилни ли са? честота 34кhz

Прикачен файл

IMAG0582.jpg гейта на 1 силов транз.

Прикачен файл

IMAG0581.jpg гейта 2 силов транз.

Прикачен файл

IMAG0580.jpg на 6 крак 5в/5мкс

Прикачен файл

IMAG0576.jpg 4 карак на uc3845
pulsar - специалист
За сега честотата не е интересна.По важно е импулсите на гейта да са в фаза спрямо 6 крак на UC-то.
kalinvd1 - напреднал
До тук всичко правилно ли е?

Прикачен файл

IMAG0587.jpg това е на единият гейт и 6 крак на ИС

Прикачен файл

IMAG0586.jpg тази е на другия гейт и 6 крак
andro440 - майстор
20 жила от проводник Фи -1 /1мм / ги смятам ,че излизат около 15 квадрата сечение ...това достатъчно ли е за дросел в изхода ....и индуктивността на този дросел /примерно / как трябва да се определя за дадена схема?
kalinvd1 - напреднал
Тази осцилограма измерих на емитера и колектора на силовите транзистори.Не е правилна но накакво се дължи това.Трафа е E70/32 навит 15/5 честотата ми е 51khz?

Прикачен файл

IMAG0601.jpg
pulsar - специалист
Нещо не ми харесват осцилограмите!!!
Защо повдигна честотата?
С какви транзистори си?
Какви токове искаш да изкараш?
С колко волта запусна трафа?
За довечера имам два трафа, един мой Е70 и един на познат Е65 - за да им определя честотата и междината.Мога да пусна снимки на цялата постановка.
pansim - майстор
pulsar написа:
За довечера имам два трафа, един мой Е70 и един на познат Е65 - за да им определя честотата и междината.
Ха, ще измислим нова физика и електроника...това се изчислява, и не е необходима никаква опитна постановка!!! :-D
Досега НИТО един траф не съм подбирал опитно а само с изчисления. Поне 30 бройки работят без проблеми!
Приятен ден!
andro440 - майстор
pansim написа:
pulsar написа:
За довечера имам два трафа, един мой Е70 и един на познат Е65 - за да им определя честотата и междината.
Ха, ще измислим нова физика и електроника...това се изчислява, и не е необходима никаква опитна постановка!!! :-D
Досега НИТО един траф не съм подбирал опитно а само с изчисления. Поне 30 бройки работят без проблеми!
Приятен ден!

здравей колега /пансим/интересно ще е за всички ,как изчисляваш трансформаторите -все пак това е форум за Самоделци ! на мен лично не ми е необходимо да знам -аз предпочитам да си правя опити и постановки,както сподели колегата /Пулсар / . Така научавам ,много по вече ,стигам до собствени резултати и изводи ,което от една страна е трудно,,но от друга е удовлетворение ..все пак говорим за хоби -а не за някакви комерсиални изпълнения -напр..../пиши ми на лични / ....и ако гръмна 4 ИГБ-та за по малко от секунда .ще се изкефиш ли? -питам,защото вероятно -да ! но ,,,на мен не ми пука . аз не се опитвам да направя ,нещо от което да печеля или да скрия ,като решение и схема .не приемай поста ми сега ,като заяждане ....като знаещ -покажи на незнаещите -нищо лично към теб не влагам ,но май беше писал ,че се оттегляш от ,към присъствие в темата ! и в заключение една задачка ....понеже не разбирам много,,,и само питам ... поствам една схема ! моля те колега ПАНСИМ ...обясни, какво е това ,и как се изчислява трафа ,ще бъдеш много полезен и ще усетиш удовлетворение от знанията си .....
Прикачен файл:
изправител.jpg
изправител.jpg (52.78 KиБ) Видяна 3208 пъти
тук е и логично да кажа ,че един такъв изправител има много по голяма ефективна стойност ,поради по малкия пад в права посока .......би ли ми изчислил -такъв траф?и как -направи го пред всички ....ако не можеш ..аз ще го направя
andro440 - майстор
няма да измисляме нова химия ....всичко е измислено...само ще модифицираме ....и ще си показваме резултатите ....какво толкова криеш,колега ? те руснаците отдавна завладяха света ....и със схемата ми,от предния ми пост !допълнителните намотки управляват отпушването на транзисторите ....обаче в синхрон със Шима ! пада на един диод /ако ползваме диоди / е мн голям . пиши на незнаещите ...как става!
щото виждам ..писал си и на рискийй язик ! в някоии форуми :supz:
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: