Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gechev - специалист
VLADO66 написа:
А-а-а Гечев,включи се а аз се пъна :cool:
Раздела е "Направи сам" и понякога го подминавам, щото какво може да направи човек сам чак толкова? Обещавам вече да го посещавам. Рапорт даден. :-D
brad4edat - специалист
Ами време има до тогава поне месец, месец и нещо.
Прочетох, че тая пущиния е доста скъпа, около 130лв кв.м. на готови блокчета, или нещо криво съм чел? По евтино ли излиза да си го забъркаш на място?
По принцип не искам да има типичната заоблена форма на дъното, че ме е страх да не си счупя главата когато съм прав и ще ползвам само душа! Даже душа го мисля да е с 3-4 пръскачки, един вид душкабина и вана. Ще е хубаво ако не ми се налага да вградя тръби в стените на ваната, ама нищо чудно при изграждането на парното да ги предвидя и тях като опция.

Някакви други идеи за изолация освен полистиролбетон?
Въобще наистина ли ще изстива бързо и много водата в обикновено бетонно корито, така както си мисля ?
gechev - специалист
Пущинията има цена за блокчетата 140 лв за кубичен метър, а не за квадратен. :-D
brad4edat - специалист
Значи не е чак толкова скъпо, или се бъркам :)
VLADO66 - майстор
brad4edat написа:
Значи не е чак толкова скъпо, или се бъркам :)
Не е скъпо,Гечев го произвежда и продава на чували суха смес :wink:
brad4edat - специалист
Ееее... колега gechev, така кажи де, че го продаваш като готова смес :))
Колко чувалчета ще влезнат приблизително за една вана широка 90 х 160 х 40 см със 10 см дебелина на изолацията. Това съвсем грубо го казвам сега, за това питам и за груба сметка като чувалчета и пара, която ще ми струват:)

Колега VLADO66, ти предлагаш стените на ваната да са само от полистиролбетона ли, а само на дъното да има бетонова основа под полистиролбетон? Достатачно здрави ли са стените от такъв бетон?:) Трябва ли им арматурка?:)
gechev - специалист
16 чувала са един кубически метър готова смес. Хайде посмятай малко. :? Един чувал струва 12.66 лв с ДДС. Сухите смеси са по скъпички заради лепилата, а аз работя с най добрите заради качеството. Може и с армировка, но може и с фибри - 3 см стъклофибър. С полистиролбетон сме правили няколко басейна и до сега няма проблеми. За хидрофобност може да се добави от дисперсията на Фло, същата работи и като пластификатор /намалява направната вода и прави бетона пластичен/.
brad4edat - специалист
Значи колега, като ми се наложи да действам, взимам необходимия брой чувалчета и после си ги разбърквам с вода на място ли? Всичко е готово в сместа: лепила, цимент, топченца и там каквото трябва?
Ти от къде си иначе, за да идвам с кола или да ме обръснат по ЕКОНТА :rolleyes:

Този материал има ли достатачна здравина, така че когато стъпвам върху плочките на дъното на ваната, да не вземе да подава помалко на натиска и да ми се спукат плочките !? Трябва да е много твърд когато е изсъхнал за да поеме безупречно тежеста на прав човек, за да няма изпочупени плочки на дъното. Приятели са ме предупредили, че с фибран ( един зелен много твърд) не става за моята цел.
gechev - специалист
Бе човек, толкова ли си тежък? Аз на тухлите камион качвам и то пълен.
brad4edat - специалист
Не съм бре :lol: Просто тия тук моите хора ме съсепаха, че фибрана дето е твърд според мен неставал за целта, та за това си питам за по-сигурно :) Еми значи от това нещо ще правя коритото, щом гарантирате, че няма да потдаде и да се пукнат плочките:) Като му дойде времето ще пиша пак.

Колега напиши ми на едно ЛС от къде си, нещо адрес или сайт, да мога да те диря, когато дойде момента :)

Тема "Вана от плочки ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: