• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
pesho - специалист
radoraev,писах ти на лс
The_FAN - специалист
Винтоверти - Kress и Makita
Перфоратори - Makita и Kress
Миксер - Sparky
Ъглов винтоверт - засега Sparky
Лазарен нивелир купувам тази седмица... моите проучвания показаха че съотношение цена качество най добре идва Sokkia Triax TRG-MP400.
Предполагам колегите ще имат и друго мнение но всеки според джоба.
Този нивелир със статив и скоба идва по-евтин от главата на Hilti със същите показатели. И двата ми ги демонстрираха лично.
Ще се радвам за лазерните нивелири специално да чуя други мнения до 3-4 дена че отивам и отнасям Triax-a иначе :)
Ето линк: http://www.geotrade.bg/productslist.php?Brand=6
Обикновенни нивелири (важно е и тук да споменете на какво разчитате) само SOLA Big X !!!
pesho - специалист
Каква е цената на тази SOKKIA в BG?Изглежда добре и характеристиките и са добре,но не съм работил никога с тази марка..Какъв е лъча-червен,зелен ?Не знам за какво точно ще го ползваш ?Статива почти няма да го ползваш-ако не правиш изкопни и фундаментни работи,де..Не виждам каква е стойката за стена , когато правиш таван-много важен момент- май с тва се занимаваш....и виж за стени как може да го ползваш,защото пак не виждам как се нивелира в легнало положение..Макар,че може да има специална стойка...Пиши P.S.Сега го разгледах по-обстойно..Май този наистина е предназначен за екстериор-външна планировка,фундаменти и т.н..Ако ще го ползваш за ГК-май не е най-удачния вариант.Пише,че се предлага със статив-тринога и скоба,за закрепване на лазер-детектора за латата-май не ти трябват,а не пише да има стойка за стена..И хоризонтирането в легнало положение е полуавтоматично(демек ръчно)-пак проблем,неудобство и неточност..За ГК-търси ИНТЕРИОРЕН ЛАЗЕР..виж моя на предишните страници същата тема-купих го със всичко на снимката+лата и тринога..
Последна промяна от pesho на пон яну 14, 2008 4:58 pm, променено общо 3 пъти.
pesho - специалист
Ето и малко ръчен иструмент който ползвам-професионалистите знаят за кво..

Прикачен файл

simg_t_msimg_t_o20007581541130811967jpg175.jpg
simg_t_msimg_t_o20007581541130811967jpg175.jpg (5.06 KиБ) Видяна 4922 пъти

Прикачен файл

FAIBVLMNP.jpg
FAIBVLMNP.jpg (3.39 KиБ) Видяна 4925 пъти

Прикачен файл

MALPL1.jpg
MALPL1.jpg (3.25 KиБ) Видяна 4927 пъти

Прикачен файл

ROP5JR.jpg
ROP5JR.jpg (4.31 KиБ) Видяна 4927 пъти
Takezo Sensey - модератор
Момчета , колеги какво да кажа аз съм все още съм в графата аматьотри , работя с една бригада има и МАКИТИ ,КРЕСОВЕ, СПАРКИТА .Няма лош инстеумент .За какво пиша това , преди година и половина едно цигане ми донесе един акумолаторен винтоверт , краден без зарядно за 10 лв. ...познаите коя марка ...AGOYAMA 14.4 волта , ама стар ожулен ужас.опитах да му намеря зарядно ама неисе няма.Пригодих едно 12 волтово и познаите колко обекта сме "отупали" с него ...И още държи не ще да се скапе , и т.к. е супер лек е май предпочитания инструмент от всички особенно за монтиране на конструкция.И т.к. аз правя Г.К. за хоби
когато мога ходя с бригадата си купих един китаиски 18 волтов , двускоростен 0-450 , 0-1400 оборота , няма равен или поне за мен , и като за 60 лв с 2 батерии ако се скапе (някога)пак такъв ще си взема .
pesho - специалист
Ето още един лазер който имам и ползвам,макар и по-рядко..

Прикачен файл

DEWDW082K.jpg
Точков лазер DeWalt DW082K
DEWDW082K.jpg (3 KиБ) Видяна 4902 пъти
The_FAN - специалист
pesho написа:
Каква е цената на тази SOKKIA в BG?Изглежда добре и характеристиките и са добре,но не съм работил никога с тази марка..Какъв е лъча-червен,зелен ?
Цената му е 1795 лв., тринога с лебедка за повдигане на главата с определена височина - 217 лв., скоба за стена и за вертикален монтаж върху триногата - 210 лв.
Hilti - глава с датчик и дистанционно 2500 лв. тринога като тази на Triax-а
около 900 лв., скоба за стена - 285 лв. При еднакви (почти) показатели и за двата нивелира ценовата разлика се набива.
Странно че Sokkia са фирма която се занимава предимно с геодезически измервателни уреди а Hilti го правят наред със всичко останало.Не че са лоши де :)
И на двата лазера им е с червен цвят като този на Hilti е с дебелина 3 мм. на лъча а този на Sokkiа е с дебелина 1.5 или 2 мм.
pesho - специалист
И главния въпрос-за какво ще го ползвиш ?
The_FAN - специалист
pesho написа:
...не пише да има стойка за стена..И хоризонтирането в легнало положение е полуавтоматично(демек ръчно)-пак проблем,неудобство и неточност..За ГК-търси ИНТЕРИОРЕН ЛАЗЕР...
Има стойка ама на сайта не пише.. аз бях в представителството им.
Работил съм с предния им модел - EL 400 и той е този с полуавтоматичното нивелиране във режим вертикал, TRG-MP400 е напълно автоматичен и в хоризонтал и във вертикал. Доволен съм от работата на ЕL 400 и се занимавам точно с ГК (след като пиша в тази част на форума ).
Лазера е много добър за интериор а ако се наложи (налагало ми се е)
става и за външно. Интериорния ми се струва по-нисък клас заради малкия си обхват... може и да греша.
Триногата между другото при нормален разкрач държи главата около 1.80 от земята а лебедката може да вдига около 70 см. нагоре главата... 2.50 - 2.70 е масова височина по апартаменти и офиси... така че често се работи с такава тринога.
pesho - специалист
Е,тогава ,май си решил вече..Ти най-добре си знаеш каква работа ти излиза..Нужна и полезна вещ-струва си парите..Щом си решил-не му мисли.Но,ако ще е само за апартаменти е необосновано-някой по-малък,самонивелиращ се ще ти е от по-голяма полза,отколкото въртящ.. А най-добре и двата,но пак според джоба..P.S. Аз понеже се занимавам САМО със МОНТАЖ на ГК (без шпакловки) и МОНТАЖ на ВСЯКАКВИ ОКАЧЕНИ ТАВАНИ и търся само такава работа,така,че имам няколко лазера..Но въртящия ползвам за помещения над 50 кв.м. или стени над 4 м. За всичко останало-ниски стени и малки тавани само с малките DeWalt DW087K или PLS2,които са ми винаги на колана..
Последна промяна от pesho на пон яну 14, 2008 7:50 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "Кой с какъв инстумент работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: