Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mavryt4o - майстор
SHADOWAWS написа:
Щом ти изписва "Извън обхват" си намали разделителната способност на лаптопа! Пробвай първо като я дадеш на 1024Х768. Също така херцовете също играят роля! да не ги забравиш и тях....иначе независимо каква резолюция слагаш - резултата ще е все "Извън обхват" ;)

П.П. Добре че имам много опит с прехвърлянето на сигнали от монитори към плазми и телевизори, както и клониране на картина :supz:
във връзка с това ,,Добре че имам много опит с прехвърлянето на сигнали от монитори към плазми и телевизори, както и клониране на картина,, имам ли шанс да гледам филми на телевизора от компа ми ,който има само VGA изход за монитор а телевизора HDMI купих си кабел VGA към HDMI указах посочения вход на телевизора след това връзка с PC и ми изписва няма сигнал проверете кабелите и връзките за сигнал на звук а като махна кабела от копа изписва няма свързан кабел и в менюто HDMI вход ми става неактивен ?!?!Хваща че има свързано нещо но не става работата до колкото знам по VGA кабел звук не тече....
darken_nz - специалист
А какво прави компютъра ?
Той какво ти дава, какви са настройките на резолюцията ?
Има и вариант кабела нещо да има проблем.
inspo - майстор
mavryt4o написа:
купих си кабел VGA към HDMI ....
Според това което изчетох в нета за тази цел само с кабел не става. Явно тоя кабел е менте. Трябва конвертор за сигнала от vga към hdmi какъвто няма смисъл да си купуваш защото е по добре да си вземеш видеокарта с hdmi
mavryt4o - майстор
inspo написа:
mavryt4o написа:
купих си кабел VGA към HDMI ....
Според това което изчетох в нета за тази цел само с кабел не става. Явно тоя кабел е менте. Трябва конвертор за сигнала от vga към hdmi какъвто няма смисъл да си купуваш защото е по добре да си вземеш видеокарта с hdmi
и аз на там клоня
darken_nz - специалист
Имам малко опит с конверторите.
Да ти кажа, че ще дадеш доста парички за нещо, което ще вади някаква картина и е малко вероятно да останеш доволен.
Да не говорим, че ще си купиш видео картата 100 пъти.
Тези устройства рядко ги има тук, а от чужбина ще ти излезе скъпо.
И разбира се - качеството е пропорционално на цената.
Имах един евтин, после бях взел един малко по-скъп - справяше се по-добре, видимо по-добра картина, поддържаше повече и по-големи резолюции, но все още беше доста далеч от това, което искам.
ArturDent - Почти Безобиден
Кабел VGA към HDMI няма!
Трябва активно устройство (конвертор).
VGA в аналогов сигнал, а HDMI цифров.
Можеш да намериш VGA към SCART или VGA към Compnent (чинчове) ако имаш съответните входове на TV.
mavryt4o - майстор
ArturDent написа:
Кабел VGA към HDMI няма!
Трябва активно устройство (конвертор).
VGA в аналогов сигнал, а HDMI цифров.
Можеш да намериш VGA към SCART или VGA към Compnent (чинчове) ако имаш съответните входове на TV.
и чинч има и скарт ще пробвам
ArturDent - Почти Безобиден
Ако пробваш с чинчове - те трябва да са такива (зелено, синьо, червено) и на телевизора входовете да са такива (Component), а не Composite (бяло, жълто, червено). Има и такива кабели, но общо взето няма да имаш успех.

Добре де ама тоя телевизор няма ли си марка и модел, що не ги пусна? Няма ли VGA вход ?

Изображение
mavryt4o - майстор
ArturDent написа:
Ако пробваш с чинчове - те трябва да са такива (зелено, синьо, червено) и на телевизора входовете да са такива (Component), а не Composite (бяло, жълто, червено). Има и такива кабели, но общо взето няма да имаш успех.

Добре де ама тоя телевизор няма ли си марка и модел, що не ги пусна? Няма ли VGA вход ?

Изображение

Прикачен файл

25062013630.jpg има samsung ue32eh6030w оня ден в два магазина влезнах нямало изобщо такива кабели не биле измислени вга към скарт или чинчове
hidrazin - майстор
Смени си видеокартата.
:partyman:

Тема "Проблем с HDMI кабела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: