• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ironlady - модератор
tinalex написа:
ironlady написа:
Ами помпата може и да е най -малката като гама в серията,но си е доста мощничка особенно за малка инсталация.Нормално е на 2 и на 3 та стенен да се чува шум в инсталацията.
Аз съм с двустепенна помпа и не се чува никакъв шум.
Ами аз имах в предвид неговата инсталация конкретно,за твоята незнам...има много фактори който влияят.
burningice - специалист
причината за шума явно не е само в помпата , защото инсталацията е правена доста непрофесионално (има 4 колектора а нито един от тях няма обезвъздушител)
илко илиев - специалист
карай помрата само на най малката степен и няма да чуваш шум ако си обезваздушил
Takezo Sensey - модератор
не е точно така , ако ротора на помпата не е хоризонтален .......не ще бучи а ще реве. П ри мен беше така , сега вече не е и все пак при минималко подавне 15литра на минута , понякога се чуват шумове когато в системата влезе въздух , нормално е .Системата се обезвъздушава сама за 24 часа ... :-D
илко илиев - специалист
малко трудно е да се обезвъздуши сама
didosman - помощник
Здравейте на всички,тъй като видях тази тема реших да не пускам нова.Един познат който се занимава с изграждане на локално парно ми каза,че коефициента за смятане на (как да се изразя...)колко киловата е стаята е за тухла 0.65,а за панел0.75.Интересува ме така ли е т.е.:
примерно стая 20 квадрата умножено по 2.5 метра височина=50 умножено по в моя случай 0.65 се получава 3.2 киловата че трябва да е общата мощност на глидерите в стаята.Това ли е правилният начин за смятане?
Благодаря за отделеното внимание.
ironlady - модератор
Малко ще ти е множко,но по добре така отколкото да са ти по малко.Това не е правилният начин/в смисъл не е професионален/,но ще ти свърши работа. :) ...Успех! Ако има нещо ще помагаме :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Aко имаш изолация и хубава дограма намалявай
didosman - помощник
Те първа ще правя изолация това лято за сега на хола и кухнята,които ще ги съединявам и ще сменям дограмата само там.За другите за сега няма да има финанси,но дори и да е в повече след евентуално слагане на изолация ще е още по-топличко,което е по-добрият вариант.А какъв е професионалния коефициент за смятане?
hsam - напреднал
Здравейте! Ами аз лично не съм професионалист в тази област ,но се наложи и това да работя,та -цитираните коеф. са ама съвсем точни(източник Братушките) даже понякога смятам и с 0.80 !!! Незнам другите как смятат ,аз така-->> 1 гл.Н600 на 1м2 до Н 2.50м. -2.80 м. т.е. на средна стая 16м2 слагам от 15 до 18 глидера Н600 и по мое наблюдение неса ама хич много!Е ако сте на централно парно с вода 75-80 гр. през целия ден -ок' ,тогава на тези 20м2 съм съгласен за 15-ина гл. Al. Н600 :) Иначе с локално парно ,което ме съмнява да го държите на 85-90 гр.на водата(при тази темп. се дават показателите на глидерите ),тази мощност 3.2 КВт. мисля,че е напълно нормална!Имайте предвит,че при 60 гр.вода -мощноста на глидер (пр. Н600) НЕ Е изобщо 195 Вт. :razz:
С поздрави hsam!
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29

Тема "ще правя локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: