• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ел. инструментите. Консумативи.
stancho123 - специалист
mititu написа:
да знам че имам и че може във всеки момент да го пусна и да си свърша работата
Е тук ти е грешката.Колко райдъри са ми минали през ръцете...най-лошото е че като
всеки момент да го пусна
като в последния счучай просто не тръгна.Ето за това мразя райдъра.Да кажеш само да грее и да няма голяма производителност, ама той без да работи се скапва.
gosho_d написа:
Не мога да разбера при положение че във форума няколко човека имат такава машина и са предоволни от нея
Няколко доволни на колко недоволни? 3доволни на 1000недоволни. :rolleyes: :wink:
gosho_d - напреднал
stancho123 написа:
От тези 1000 случая с колко сте запознати лично? 1%? 2%?
Въобще няма да ви питам дали имате или сте работил с КОНКРЕТНИЯ модел, защото знам какъв ще е отговора...

За всички които проявяват интерес:
viewtopic.php?f=54&t=2813&start=20#p143482
Добре поне че колегата който го е ползвал не е разчитал на него и го е използвал "на пук за да го съсипя", защото в противен случай е можел да бъде излъган в очакванията си и вместо да го хвали, да се оплаква от него...
fox_vt - майстор
Може и да е до късмет но както съм писал и назад в тая тема аз съм със HD-07 тогава не ми се даваха още 30 лв отгоре за 11 ката.Таа замазки плочки дупки шилото и секача са изненадващо издържливи никакво подбиване.Само съм си купил още бургии щото тия в комплекта са къси.За пробиване на бетон особенно стар пропарен панел-който е работил/живял знае за какво говоря,никакви грижи камо ли пък зорене.Даже има и съединител скоро разбрах при едно заклинване.Пак казвам може и до късмет да е но аз друг къртач нямам и ползвам този за всичко.

пп говорим си за домашна употреба-думи като тези" .Колко райдъри са ми минали през ръцете" говорят само едно изкарваш си парите с такава работа и искаш да минеш тънко.Е няма как да стане :-D
ferrari4456 - специалист
На мен са ми минали 4 райдъра и само едно оцеля и то е RD-HD06 ,който излезна по-здрав от RD-HD07.
Изработката е груба, и мога да кажа, че доста бие патронника.Ако се сложи бургия 16-ка в панелката не става.Ако удариш желязо ще ти счупи ръцете преди да се включи съединитела и аз го изпуснах при първия път когато се случи и ми направи огромна синка на ръката.
Но като за парите си е добър.Все пак е колкото да излезнат в ресторант 3-ма човека.
В момента имам на бош синята серия най-големия перфоратор и просто не може да се сравняват със същите показатели е на мощност и удър, но няма онова подбиване на китките, където после 4дни те болят и след като си къртил с райдера и спреш ушите ти шумят и целия имаш чуството, че трепериш.Няма притеснението какво ще стане, ако удариш арматура.
Ако го оставяш да почива често и използваш много грес и не го натискаш ще изкара дълго, дълго дълго колкото ти изскарат нервите.
scanex - помощник
Здравейте.
Мисля скоро да си взема бюджетен къртач.
Искам дапопитам какво ви е мнението за къртачите на Райдър RD-HD04 и RDP-HD31?
Ще се използва главно за къртене на канали за полагане на кабели в тухла и в бетон.
Първият е по-лек (3,9кг), но ми се струва маломощен за целта, вторият от уж професионалната серия, със сила на удара 4,2J, но с тегло 5,5кг.
Благодаря предварително.
zz_stefanov - майстор
Вече съм собственик на RDP-HD11. Ще го ползвам само за къртене - полагам водопровод през една варовикова плоча в двора. С тая работа спаркито не се справя. Наистина има силен удар. Дано да издържи, щото истинските с тези параметри са много скъпи.
Май наистина нямат предпазен съединител, щото предупреждават в инструкцията веднага да се отпуска бутона при заклинване на свредлото.
LazarGanev - "Велик майстор"
Има съединител, но не е прецизен. Корав е много, но чак за къртене на варовикова плоча :? - по-добре да вземеш къртач под наем
zz_stefanov - майстор
Варовиковите плочи са меки, не е гранит. Вече я пробвах, ще стане. За под наем - не става, защото мога да работя само в неделя, а като го наема от петък до понеделник, ще платя колкото съм дал за райдъра. :)
mitron - специалист
Здрасти много добра машинка си си взел аз я имам същата много добре кърти аз също къртих с нея за водопровод къртих стълби перфектно се справи само не я нагрявай много и смазвай с грес много е важно
Прикачен файл:
12052013242.jpg
Прикачен файл:
12052013243.jpg
Прикачен файл:
12052013245.jpg
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7