Тези 65 градуса ги написах защото четох, че повече от това не вдигат тези термопомпени бойлери. Може да греша...
Но това, че за БГВ се ползва и вода от отоплителната инсталация наистина не е добре. Само да поясня, за конкретния случай не става въпрос за БГВ на цялото жилище а става въпрос само за баня (душ за къпане и чешма)
Ако приемем, че тази схема не е удачна, как мога максимално просто, да извадя подовото в друг кръг?

Но това, че за БГВ се ползва и вода от отоплителната инсталация наистина не е добре. Само да поясня, за конкретния случай не става въпрос за БГВ на цялото жилище а става въпрос само за баня (душ за къпане и чешма)
Ако приемем, че тази схема не е удачна, как мога максимално просто, да извадя подовото в друг кръг?

аз не разбрах има ли някой да загрява подовото си само от термопомпен бойлер?
 аз не разбрах има ли някой да загрява подовото си само от термопомпен бойлер?.gif)
 .Та как може да се направи -взима се бойлер с 2 серпентини които са подбрани според случая , двете медни -едната за фреона , другата за бгв . Загрява се водата в балона чрез серпентината за фреон , водата служи само за водното подово и се зарежда еднократно от водопровода на 1,5 бра , тази част си е снабдена със трипътен смесителен вентил , циркулационна помпа , термометър , манометър ,мембранен съд и предпазен клапан .Водата за бгв минава проточно през втората серпентина , до колкото е възможно се регулира с дебит до 10 литра в минута достатъчни за загряване на водата 38-42 градуса -за екстра може да се монтира и трипътен смесител
 .Та как може да се направи -взима се бойлер с 2 серпентини които са подбрани според случая , двете медни -едната за фреона , другата за бгв . Загрява се водата в балона чрез серпентината за фреон , водата служи само за водното подово и се зарежда еднократно от водопровода на 1,5 бра , тази част си е снабдена със трипътен смесителен вентил , циркулационна помпа , термометър , манометър ,мембранен съд и предпазен клапан .Водата за бгв минава проточно през втората серпентина , до колкото е възможно се регулира с дебит до 10 литра в минута достатъчни за загряване на водата 38-42 градуса -за екстра може да се монтира и трипътен смесител   .Ако се притеснявате че подовото в този момент ще охлажда може да се направи моментна смяна на приоритета , поставя се датчик поток на изхода на бгв -тоест започне ли ползване на бгв подовото се изключва за момент или намаля температура
 .Ако се притеснявате че подовото в този момент ще охлажда може да се направи моментна смяна на приоритета , поставя се датчик поток на изхода на бгв -тоест започне ли ползване на бгв подовото се изключва за момент или намаля температура   .Ако сте съгласни с мен отворете си една бира , ако не си сипете една ракия и пак ще говорим
 .Ако сте съгласни с мен отворете си една бира , ако не си сипете една ракия и пак ще говорим   .
 .