• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Като е отворена пак ще заври след като няма възможност да работи на самотек. Клапан няма да свърши работа. Гасене му е майката или ако пълненето ти е от водопровода директно с кран...
pi6ligara - специалист
Малко ъпдейт по темата,парното е вече изградено,системата е затворена,на зима ще видим дали всичко е добре или не. :-D
PCL82 - майстор
От клапан по налагане има смисъл, ако има риск системата да е замръзнала някъде около РС. При система, която се ползва постоянно не е необходим.

Мерките са ЮПС със читав акумулатор или малък агрегат и една кофа с пясък близо до огъня.
Към термост може да се свърже звънец, който да сигналаизира за повишена температура. Може да се предвиди и звуков сигнал при понижена температура, за да напомня, че трябва да се поддържа огъня.
igt - специалист
" Малко ъпдейт по темата,парното е вече изградено,системата е затворена,на зима ще видим дали всичко е добре или не."

Дай малко инфо?
pi6ligara - специалист
Ами системата се състои от 7 радиатора + лира за банята,изградена е на 2 етажа,котела е правен на дърва,правен е от човека,който ми изгради и системата 25кв е.Разширителния съд е в банята,на него има клапан на който пише 1,5 bar ,2 колектора един за топла един за студена вода,на котела и на колектора за топла вода има автоматични обезвъздушители,а на всички други места бойлер,лира,радиатори има обикновени,юпс протон 100,все още не съм си взел акумолатор.С панелни радиатори съм,котела има термостат който отваря и затваря клапата за въздуха според градусите на водата и ръчна клапа на комина.Друго не се сещам,ако има нещо питай.
igt - специалист
Къде монтира котела.
Заложил си 25 кв. - значи си говорил с мечо пух.
pi6ligara - специалист
Котела го монтирах в хола,тъй като първия ми етаж е приземен и нямам маза,човека който го прави дойде в нас премери,огледа и каза 25кв,каза че ако искам той да ми прави и системата да имам в предвид че работи само с италиански части.Като резултат всички тръби,трипътници,радиатори и лирата са италиански,бойлера е на елдом с долно разположена серпентина.Цена 3200лв всичко. :-D
vlax - майстор
pi6ligara написа:
Котела го монтирах в хола,тъй като първия ми етаж е приземен и нямам маза,човека който го прави дойде в нас премери,огледа и каза 25кв,каза че ако искам той да ми прави и системата да имам в предвид че работи само с италиански части.Като резултат всички тръби,трипътници,радиатори и лирата са италиански,бойлера е на елдом с долно разположена серпентина.Цена 3200лв всичко. :-D
:-D :-D :-D
pi6ligara - специалист
Пичове,дайте акъл какъв акумулатор да си взема,помпата е грундфос 25-4.
dimitarg - специалист
Сложил съм стария акумулатор от колата 80Ач, но ЮПСа ми е от компютър АРС 650ВА.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: