Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bmb_roman - напреднал
И в следващия момент-БУМ!!!Ама страшен взрив и отломки навсякъде.Пострадали нямаше, но се получи това

Прикачен файл

P6180852.JPG
P6180852.JPG (81.34 KиБ) Видяна 3935 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Той Етернита го има този навик...
Илчо Илиев - майстор
Много силен огън сте напалили...
В нас има комин от такава тръба,но с Ф поне 250, има закачена една печка и пещ..
Пеща рядко се пали,но печката гори цяло лято, от печката до комина има 1 прав и 2 криви кюнеца и за последните 30 г не гърмяло....
Е, сега слагаш метална тръба или зидиш до горе с тухла..
Не знам при толкова силен огън дали няма да има последствия на самата горивна камера ...
hidrazin - майстор
bmb_roman написа:
И в следващия момент-БУМ!!!Ама страшен взрив и отломки навсякъде.Пострадали нямаше, но се получи това
И добре че така е станало. Премахни всичко останало от тръбата и то внимателно. Особено ако има дребни частици нападали по барбекюто. Етернита се прави от азбест и цимент. Както повечето знаят азбеста е канцерогенен и вдишването на прах от азбест може да предизвика рак.
Разбира се не е чак толкова страшно и спешно. Просто изхвърли всички остатъци и в никакъв случай недей да режеш етернит с ракета.
:partyman:
bmb_roman - напреднал
и въпреки всичко - продължихме така

Прикачен файл

P6180884.JPG
P6180884.JPG (82.44 KиБ) Видяна 3915 пъти

Прикачен файл

P6180880.JPG
P6180880.JPG (82.18 KиБ) Видяна 3915 пъти

Прикачен файл

P6180878.JPG
P6180878.JPG (81.47 KиБ) Видяна 3915 пъти

Прикачен файл

P6180865.JPG
P6180865.JPG (81.52 KиБ) Видяна 3915 пъти
bmb_roman - напреднал
Май нещо се обърка с последователността на снимките, но резултата е ясен.Що се отнася до конструкцията на самото барбекю отчитам няколко недостатъка:
1.Силния огън и използването на етернитова тръба.Решението е по- полека с огъня и комин с тухли до горе.
2.Отвора на комина трябва да е по-голям (1/3 от отвора на камерата),защото малко пуши и отпред.Не знам дали това е голям недостатък защото така се получава и ефект на леко опушване на пилето, което пък не е зле за вкуса.Но така и така ще се прави нов комин и смятам да го направя по-широк.
3.Железата на скарата за барбекюто трябваше да ги направя по дължина на камерата , а не по дълбочина.За пържолки и кюфтенца няма значение , но за кебапчета не е много удобно да се търкалят на вътре или навън.Е , този недостатък за сега ще остане.то не може пък всичко да е перфектно.

Прикачен файл

P6180877.JPG
P6180877.JPG (81.34 KиБ) Видяна 3912 пъти
LyuboS - напреднал
bmb_roman написа:
...
3.Железата на скарата за барбекюто трябваше да ги направя по дължина на камерата , а не по дълбочина.За пържолки и кюфтенца няма значение , но за кебапчета не е много удобно да се търкалят на вътре или навън.Е , този недостатък за сега ще остане.то не може пък всичко да е перфектно.
Така пък по-лесно ще се чисти скарата без да я вадиш със стъргалката от по-горните снимки, не се вижда цялата но май е с дълга дръжка .
bmb_roman - напреднал
ДА така наистина ще се чисти по-лесно.Смятам да направя и нещо по отношение на поставянето на скарата в камерата.Сега има по две планки от двете страни,но като я издърпам за да слагам мат,риала ,трябва да я държа с едната ръка.

Прикачен файл

P6170826.JPG
P6170826.JPG (80.71 KиБ) Видяна 3878 пъти
Krass - майстор
Pgv64 написа:
Те ви и от мен едно барбекю.Дъното е отворено и в него има стоманено чекмедже за жарта ,отгоре както се полага -скарата. На гърба му е чешмичката ,та като се омърлям да се позамия :-D .И аз мислех да му слагам грилче ,ама се захласнах с гърдички, пържолки , шишлици и те така вече дванайста година.Та затова слагай грила навреме , че почнеш ли да го ползуваш ,ша са захласнеш и отиде грилчето -като при мене... . :-D
В стил Bedrock. Ще стане още по готино ако облечеш и комина с камък. =D>

Тема "Съвет за едно барбекю" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: