Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Понякога хвърлям поглед http://knivesbg.com/index.php/en/inmenu-29/16-2/37-20
caffe_88 - специалист
Ето я и дъската за рязане намазана с олио/

Изображение

Изображение
Изображение
monilan - специалист
Браво, супер се е получила. Другия път я снимай пълна с мезета и готова за поднасяне :wink:
todor_tsanov - специалист
със зехтин става още по добре
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Пълниш 1 буркан с нарязан кантарион без да го тъпкаш, заливаш го с олио или зехтин(с зехтина е по добре че не гренясва след време) слагаш капачката и го оставяш на слънце за месец. Става приятен червен цвят и с него мажеш. Отделно остатъка можеш да го ползваш за трудно зарастващи рани или за язва по една лъжица сутрин на гладно. Аз всяка година си правя по един голям буркан.
Кантариона жълт или червен? :-D
Определено е най-добре със зехтин. Наистина не гранясва като олиото. Проблема го има и при керамичните сачове. Ако там използваш олио и не го печеш редовно на следващата година здраво намирисва и трудно се оправя дори след добро изпичане на сача.
:partyman:
ivanovbg - майстор
И двата вида стават за оцветяване, но жълтия е по лековит и го правя със жълт. Като дете паднах в една шахта и отнесох 1 педя кожа от бедрото. 1 седмици не покара нова и забра. Докторите искаха да ми присадят друга и таман ме готвеха за операция в понеделник. Събота и неделя прекарах на село с баба ми. Та тя ме превързваше тогава с жълт кантарион и олио - пресен - само счукан, че нямаше готов. В понеделник вече имаше наченки на покарваща кожа както и доста листенца по раната :-D Докторите отложиха операцията и казаха да идвам само на контролен преглед. До края на седмицата вече имах чисто нова бебешка кожа. И белег не остана. Оттогава винаги имаме в къщи. Много пъти ни е спасявало, а и язвата ми мина.
mavryt4o - майстор
Вчера си направих ограда от сурова чамова дървесина как да процедирам да не се напука ?

Тема "Безвреден начин за импрегниране на дъска за данесе пука при" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: