Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Сега ще трябва да се самоцитирам защото не четеш. Разбира се че не е такъв за какъвто говорим.
hidrazin написа:
Схемата и мотора на снимката нямат нищо общо помежду си. Просто я дадох за да научиш че не всички климатици са с еднакви мотори на вентилаторите.
Този е такъв:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=41979
Пък мотора на Юнака е с толкова скорости, колкото са му заложени софтуерно.
:partyman:
P.S. Омръзна ми да пиша едни и същи работи по два пъти заради теб. Що ли въобще се занимавам с теб? :?
Junak - майстор
stivemaster написа:
Абе Юнак този Самсунг с трискоростен мотор ли е бе ?
Ами така писа човека, дет пита - Самсунг,/Мидеа/ с две букси с по три кабела.
Ми четете по внимателно.
А отговора на въпросите на питащия - Хидразин го посочи
viewtopic.php?t=41979
stivemaster - майстор
Чета аз чета, ама и двете моторчета снимки на които си дал, нямат нищо общо със схемката която си дал и Самсунга на Юнака е с инвертор и не е в подкрепа на това което показваш .

Може и да си прав за свързването което предлагаш, но никъде не съм виждал такова решение,така че без потвърждение от специалист, ще пропусна да те похваля засега.

Дори и да си прав превъзхождащия обикновено е великодушен ,а първия ти пост в темата е всичко друго но не и такъв.
hidrazin - майстор
Сега да ти обясня някои неща:
1. Нищо не четеш. Пък и да четеш нищо не разбираш.
2. Самсунга на Юнака не е с инвертор на мотора за вентилатора.
3. Нищо не разбираш от електроника.
4. По-скоро чувал си нещо но е на нивото 8-ми клас - първи курс.
5. Ти си последния човек от който очаквам похвали или порицания. Пък и те нямат никаква стойност за мен. Сещай се защо.
6. Прочети пак точка 3.
:partyman:
Junak - майстор
stivemaster написа:
...и Самсунга на Юнака е с инвертор и не е в подкрепа на това което показваш...
Тц, не позна. Няма инвертор, има кондензатор 1,2 микрофарада. Погледни платката, до куплунга на мотора е кондензатора.
валкиса - специалист
Най накрая,колеги ще видим ли един инвенторен мотор ? :partyman:
fbr - майстор
Моторите не се делят на инверторни и неинверторни. Електродвигателите се делят по други признаци. А захранването му може да бъде инверторно, и неинверторно. При инверторните захранвания може да бъде променяна честотата на захранващото двигателя напрежение. При неинверторните захранвания, честотата на въртене се променя с други средства. Макар че напоследък започна да се говори за инвертори и при постояннотокови машини, те не са класически инвертори.
Junak - майстор
Абсолютно вярно - само да вметна, че под "инверторен климатик" се разбира климатик с плавно променлива производителност, както при "инверторен мотор" - мотор с плавно променливи обороти.
А климатик с плавно променлива производителност по лесно се реализира с правотокови мотори :)
todortv - майстор
Junak написа:
.....само да вметна........ "инверторен мотор" - мотор с плавно променливи обороти.
.......
Сега ще кажеш "Пак започнахме да си мериме...". Извън темата но, за да няма заблуда :
Не е задължително управлението на мотора с инвертор да е плавно ACC , DEC time=0.
Да при климатиците е така, защото инвертора се управлява от PI, рядко PID регулатор с коефициент на пропорционалност 0,5-1 и времеконстанта на интегриране няколко десетки минути и оборотите в зависимост от SP, PV, ACC и DEC се увеличават плавно или намаляват...
За инверторен мотор може твърдо да се говори за сервомоторите, защото те няма как да бъдат пуснати без инвертора.
Тези мотори се ползват често за бързи ускорения, фиксирано спиране, реверс...
С две думи управлеието с инвертор не винаги е свързано с плавно изменение на оборотите.
Junak - майстор
todortv написа:
Junak написа:
.....само да вметна........ "инверторен мотор" - мотор с плавно променливи обороти.
.......
......Да при климатиците е така, защото инвертора се управлява от PI, рядко PID регулатор с коефициент на пропорционалност 0,5-1 и времеконстанта на интегриране ........С две думи управлеието с инвертор не винаги е свързано с плавно изменение на оборотите.
Само не разбрах, къде видя"управленето с инвертор винаги е свързано само с плавно изменение на оборотите"
Темата е за климатици, и не разбрах кое в моя пост те подразни.

А "меренето" беше адресирано към колега, който отсече - "Ето какви са ВСИЧКИТЕ съвременни мотори на вентилатора на вътрешното тяло независимо от марката"

Тема "Схема на свързване на вентилатор на климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: