Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
briko - специалист
Здравейте,
Моля за малко информация. Предстои ми присъединяване към ВиК, обаче идея си нямам по въпроса за приблизителната цена. Материалите, които са заложени в проекта са:
Тръби РЕ - НD ф32-4м.
Водовземна скоба ф 80/ф/32/1-1бр.
Коляно с външна резба ф32x1-1бр.
Преход с външна резба ф32x1-2бр.
Тротоарен спирателен кран ф1-1бр.
Водомер 1 - 1бр.
Възвратна клапа 1 -1бр.
Филтър 1 -1бр.
СК 1 -1бр.
СК 1 -1бр.
Изкопни работи към 4м. и шахта 1м. дълбока.
Предварително благодаря.
hidrazin - майстор
За кой град става въпрос? Приготви едно 5000 лева и десетина документа и си готов.
:partyman:
briko - специалист
Утрепа ме, за една шахта и 4-5 м. копане с багер и малко чаркове :))) Одобрения проект е до мен, става въпрос за с. Червен общ. Асеновград. Отстоянието от водовземащата скоба от уличния водопровод до шахтата по проект е 3 м.
hidrazin - майстор
Шегувам се разбира се. Няма да е повече от 3-4000 лева. :) В Асеновград мисля работят по Пловдивските цени.
Услуги предлагани от ВиК Пловдив
Най-добре се обади и питай. Имат някакъв телефон за обаждания 032 / 605 660.
:partyman:
briko - специалист
Благодаря, като си взех одобрения проект ми казаха, че мога да си го изпълня сам и после пломбиране и договор, та форума го чета от доста време/ много полезен, ама много/ всичко, което е написано по -повод цените на ВиК е "много скъпо" и от там идва притеснението :) Ще трябва да проверя, тук в Пловдив за някоя фирма с подобна дейност, но не знам дали ще се ангажират с толкова дребен обект.
Каналски - специалист
briko, "ВиК-то" трябва да спрат водата (или друга магия) и направят връзката (продупчат тръбата), дали в тяхно присъствие или с тяхно участие си имат Тарифа за услугата. Материалите и труда са от/за сметка на Собственика. Т.е. копане/възстановяване и купуване/доставка на материали ще е от теб за твоя сметка.
1 Етап: Изкоп и разкриване на уличен водопровод
2 Етап: В присътвието и съдействие на Района на ВиК се извършва свързването до Тротоарният Спирателен Кран
3 Етап: Обратно засипване и въстановяване
4 Етап: От Тротоарният Спирателен Кран (ТСК), бавно и славно когато има време се продължава изграждането на Сградното Водопроводно Отклонение и Водомерна Шахта. Няма спешни и бързи работи.
5 Етап: Приемане от "ВиК-то", оформяне на партиди, окончателни договори, пломбиране
------------------------------------------
т.е. за начало ти трябват :
Тръби РЕ - НD ф32-4м.
Водовземна скоба ф 80/ф/32/1"-1бр. (зависи каква е тръбата на уличният водопровод, като гледам май е Етернит)
Коляно с външна резба ф32x1"-1бр.
Преход с външна резба ф32x1"-1бр.
Тротоарен спирателен кран ф1"-1бр (комплект с удължител и охранително гърне)
P.S.
Aко уличният водопровод е Етернит, само от ВиК-то да си барат там, че после да не те подгонят половината село !
briko - специалист
Благодаря за съвета, на проекта е отбелязано "съществуващ вод-д Е Ф80" , което предполагам или греша означава Етернит ф.80.
Утре ще звъня в ВиК Асеновград да видим, какво ще кажат............
mitron - специалист
Здрасти аз миналата година правих същото главната тръба е интернит Ф 80 с разните му чаркове.Аз по принцип си го правех сам(копане шахта откриване на главна тръба)чарковете съм ги купувал аз и ми излезна около 200 лв.(без този тротоарен кран защото е много скъп)от ВиК изпратиха хора да свържат тръбите от главната тръба до водомера и пломба шахтата и разклоненията от нея до чешмите аз съм си ги правил
briko - специалист
Мерси mitron, изглежда има няколко варианта.
Каналски - специалист
briko написа:
Утре ще звъня в ВиК Асеновград да видим, какво ще кажат............
Леле , ако с Телефон стане ясно, това ще е друга България :)

Тема "Присъединяване към ВиК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: