• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
ludmil - специалист
Вижте това патентовано устройство.

Твърди се, че когато е настроено правилно отдава 20 пъти повече мощност, отколкото тегли от мрежата.

И изглежда изключително просто за направа. А истинските неща са прости, нали?
Justy - майстор
Боже, събери си вересиите ! Не зарибявай хората !
ludmil - специалист
Justy написа:
Боже, събери си вересиите ! Не зарибявай хората !
Не ги зарибявам, затоплявам ги :lol:
emil_v r - майстор
Правил съм си такова бързоварче ,но с лъжички . Отдаваше 30 пъти повече от тва с камбанките. :idea:
Palawnik - специалист
Аз пък с две бръснарски ножчета и 4 кибритени клечки. Тук май става въпрос за друго :?
emil_v r - майстор
За КПД става дума ,нали ? Ти с ножчетата колко постигна ? Мойто около 30 , но не беше баш в резонанс с водните молекули .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не пропускайте и ТАЗИ тема. Очаквайте подобни и в "Електротехника", "Отопление", "Ел.инструменти", "Не е за вярване", "Практични решения". "Полезни съвети", "Готварство, туршии и зимнина" и още няколко раздела. 'Ноо е яко - КПД=20!
Последна промяна от LazarGanev на пон яну 14, 2008 11:23 pm, променено общо 1 път.
Palawnik - специалист
emil_v r написа:
За КПД става дума ,нали ? Ти с ножчетата колко постигна ? Мойто около 30 , но не беше баш в резонанс с водните молекули .
Де да знам. :? Не съм го мерил. Едно старо куче ми го показа. Ако знаех че е патентовано и че е толкова опасно. Нямаше да го ползвам. Факт е че много бързо завираше водата.
galin.com - специалист
Това с лъжици съм го виждал в действие и аз. Даже си направих труда да бръкна с фазомера във водата. Да познахте светна както си трябва. Не знам колко черпи от мрежата (според мен доволно много), но водата около контура на лъжичките откачаше.
Аз лично не бих си стоплил така вода.
LazarGanev - "Велик майстор"
В казармата (по мое време) това беше нормален уред за варене на кафе. Освен това по пазарите (а може би и в магазините) се продаваха кафеварки (турски или китайски) на този принцип - купувал съм си и такава. Като се развали я отворих - представляваше пластмасова каничка на дъното с две кръгли пластини (шайби), свързани директно с двата проводника на захранващия кабел. Мощността се фиксира с разстоянието между тях и площта на припокриване :shock: !
  • 1
  • 2

Тема "Супер прост и ефективен отоплител на вода от два звънеца" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: