Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mario-borisov - специалист
Здравейте, ще ви помоля за малко помощ. Интернетът ми е на ВИВАКОМ, и имам още един модем на ВИВАКОМ- COMTREND CT-5367, та искам да го свържа към другия и да го изкарам на терасата и да ползвам WI-FI , моля някой по-запознат с тея неща да ми обясни как да стане работата ? Много ще му бъда благодарен
Fender_str - специалист
http://blog.mihaylov.bg/?p=276 Aко втория рутер е пирели, ние няма как да разберем, ако не ни кажеш.
Fender_str написа:
http://blog.mihaylov.bg/?p=276 Aко втория рутер е пирели, ние няма как да разберем, ако не ни кажеш.
Другият е: home gateway hg530
Fender_str - специалист
HG530 Home Gateway

username:root
password:warmWLspot
Ще трябва да направиш аналогични настройки на предния пост.
mir4oto - специалист
Изключваш DHCP на втория рутер, включваш двата задължително през LAN - портовете, Enjoy ! Имаш си Wi-Fi extender :)
mir4oto написа:
Изключваш DHCP на втория рутер, включваш двата задължително през LAN - портовете, Enjoy ! Имаш си Wi-Fi extender :)
Само това ли трябва да се направи? четох някъде, че трябва да се настрой DNS и.т. ?
ArturDent - Почти Безобиден
Ако искаш ръчно можеш да настройваш каквото си искаш, иначе само това.
Fender_str - специалист
Втория рутер играе ролята на суич, а на суича dns не се настройва!
ArturDent - Почти Безобиден
Fender_str написа:
Може да си е и рутер с Gateway първия рутер. Да има различен DNS, да си има DHCP, даже може да се разделят мрежите на единия и другия рутер. Може и половината адреси да се раздават от единия а другата половина от другия....
Точно както го прави и твоето ISP.
ArturDent написа:
Fender_str написа:
Може да си е и рутер с Gateway първия рутер. Да има различен DNS, да си има DHCP, даже може да се разделят мрежите на единия и другия рутер. Може и половината адреси да се раздават от единия а другата половина от другия....
Точно както го прави и твоето ISP.
Малко се пообърках :D, не съм много в час с тия работи, ако изключа DHCP и не пипам нищо друго, ще ми върши ли работа ? Искам просто да си изкарам рутер на терасата за да ми е по-силен сигнала.

Тема "Рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: