• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
dkiosev - помощник
Здравейте,

Искам да слагам хидрофор в къщата на село свързан директно към водопровода, за да имаме налягане в къщата. На двора налягането е добро, не съм го мерил, но определено е достатъчно, на първия етаж (кота 1.5 м, т.е. водата отива на 2.5 метра над нивото на двора) "има вода" е достатъчно като описание, но налягането е недостатъчно да напълни пералнята и се налага да доливаме вода. На втория етаж водата тече все едно ракия от казан.

Хидрофорът, който съм харесал е:
http://www.onlinemashini.bg/hidrofor-me ... a-8-m/6560

Ако препоръчате друг, може да размисля, искам да е качествен.

Хидрофора ще е в мазето през където минава водопровода, така че да избегнем опцията за проблеми през зимата. А и хидрофора ще е най-ниската точка на водопровода в къщата (ако това има значение).

Пиша ви, защото имам няколко въпроса:
- нужен ли ми е съд от който да си тегля водата или може директно към мрежата да го включа
- ще слагам възвратен клапан, но мисля че веднага след водомера има, затова на мен нужен ли ми е веднага преди хидрофора
- обезвъздушител нужен ли ми е
- предпазен клапан необходим ли е, за да огранича налягането подавано към хидрофора (примерно на 1 bar) и има ли нужда от такова ограничение, защото лятото налягане няма много, но зимата определено е по-голямо
- как да предотвратя работа на празен ход, когато няма вода по мрежата поради авария или друга причина. Нямам идея дали тези хидрофори имат такава защита за работа на сухо.
- мисля да сложа и един допълнителен филтър за едри частици преди хидрофора.

Приемам всякакви съвети и коментари.

Поздрави
Последна промяна от dkiosev на вт юни 25, 2013 4:43 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
dkiosev написа:
Здравейте,

Искам да слагам хидрофор в къщата на село свързан директно към водопровода, за да имаме налягане в къщата. На двора налягането е добро, не съм го мерил, но определено е достатъчно, на първия етаж (кота 1.5 м, т.е. водата отива на 2.5 метра над нивото на двора) "има вода" е достатъчно като описание, но налягането е недостатъчно да напълни пералнята и се налага да доливаме вода. На втория етаж водата тече все едно ракия от казан.

Хидрофорът, който съм харесал е:
http://www.onlinemashini.bg/hidrofor-me ... a-8-m/6560

Ехеее, това е хидрофора и въобще помпата с най-голяма смукателна дълбочина която съм виждал! Това да смучи вода от ядрото на Земята ѝ е играчка! :axe:

Ако препоръчате друг, може да размисля, искам да е качествен.

Хидрофора ще е в мазето през където минава водопровода, така че да избегнем опцията за проблеми през зимата. А и хидрофора ще е най-ниската точка на водопровода в къщата (ако това има значение).

Пиша ви, защото имам няколко въпроса:
- нужен ли ми е съд от който да си тегля водата или може директно към мрежата да го включа НЕ задължителен съдът, но както владо по-долу каза, има вероятност да спира водата на съседите. Ако често спира водата, то един съд ще позволи допълнително съхранение на вода, за да ползвате докато дойде. Тази в балона на хидрофора е много малко
- ще слагам възвратен клапан, но мисля че веднага след водомера има, затова на мен нужен ли ми е веднага преди хидрофора НЕ
- обезвъздушител нужен ли ми е НЕ
- предпазен клапан необходим ли е, за да огранича налягането подавано към хидрофора (примерно на 1 bar) и има ли нужда от такова ограничение, защото лятото налягане няма много, но зимата определено е по-голямо
НЕ е необходим редуцир вентил, защото ще избегнеш работата на помпата , ако налягането е достатъчно високо, за да не ти е необходим хидрофор.
- как да предотвратя работа на празен ход, когато няма вода по мрежата поради авария или друга причина. Нямам идея дали тези хидрофори имат такава защита за работа на сухо.
Ще ти трябва флуидконтрол
http://www.onlinemashini.bg/predpazitel ... 74120/7091
http://www.onlinemashini.bg/elektronen- ... nhell/7979

Нещо такова да речем.

- мисля да сложа и един допълнителен филтър за едри частици преди хидрофора.
Ножеш да го сложиш веднага след водомера :wink: .

Приемам всякакви съвети и коментари.

Поздрави
ПП
А кой е този Хидрòфов ? За първи път го чувам. Как е първото му име и какво общо има с темата :?
VLADO66 - майстор
Шурата има такъв хидрофор вързан директно към водопровода и като пусне чешмата в къщи водата в комшиите му изчезва :-D
dkiosev - помощник
Благодаря за бързия отговор и извинения за грешката в заглавието.

Поздрави
Тани - модератор
Прав си :thumbs: , допълних си мнението

ПП а той и автора писал в това време :wink:
dkiosev написа:
Благодаря за бързия отговор и извинения за грешката в заглавието.

Поздрави
Ами поправи си я де :wink:
:axe:
dkiosev - помощник
А някаква идея дали тези хидрофори си нямат вградена защита срещу работа на сухо.
dkiosev - помощник
Благодаря, значи ще се търси такава с електронен пресостат, за да избегнем купуването на защитата. Но те пък са без разширителен съд (или поне така знам).
VLADO66 - майстор
Той мже да се добави след помпата.
dkiosev - помощник
Да, разбира се, въпросът е че оскъпява цялото начинание. Не съм решил твърдо, но засега се колебая между помпа с електронен пресостат или такава с балон и допълнителна защита.

Поздрави
  • 1
  • 2

Тема "Хидрофор в къщата на село - въпроси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: