• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
zz55 - помощник
Здравейте и поздрави за полезните съвети, от които всеки може да се възползва. Наистина страхотни неща прочетох през последните дни, откакто открих сайта.

Естествено и аз имам молба :)

Прилагам схема на бъдещия ни апартамент. Възможно е на места размерите да се разминават с 10-тина сантиметра от реалните. Предвиден е за "двустаен", но ни се ще да отделим още една стая по някакъв начин. Вече имам някаква идея по въпроса, но ме смущава разположението на кухненската част заради тръбите за мръсната вода.
Ако се чудите защо всекидневната е в тази форма - по някаква причина архитектът е решил асансьорната шахта да минава в средата на стаята :)

Всякакви идеи са добре дошли. Благодаря предварително и весели празници.

Прикачен файл

apartament_clean.jpg
Схема на апартамента
apartament_clean.jpg (42.49 KиБ) Видяна 5652 пъти
spanian - напреднал
Това е моята идея:

Прикачен файл

s detska.JPG
s detska.JPG (46.85 KиБ) Видяна 5636 пъти
zz55 - помощник
По този начин стават много малки стаите и няма място за мебелите. Тези, които са нарисувани са много малки - истинските са доста по големи.
Аз по-скоро си мислех за разделяне в средата на всекидневната и изместване на кухнеския бокс и вратата на всекидневната. В този случай обаче не знам дали ще може да се отведе мръсната вода от кухнята до банята. Или пък мивката да е на другата стена и да се отведе водата до новата спалня.

Прикачен файл

apartament_3stai.jpg
Новото разделяне
apartament_3stai.jpg (52.94 KиБ) Видяна 5520 пъти
spanian - напреднал
zz55 написа:
По този начин стават много малки стаите и няма място за мебелите. Тези, които са нарисувани са много малки - истинските са доста по големи.
Аз по-скоро си мислех за разделяне в средата на всекидневната и изместване на кухнеския бокс и вратата на всекидневната. В този случай обаче не знам дали ще може да се отведе мръсната вода от кухнята до банята. Или пък мивката да е на другата стена и да се отведе водата до новата спалня.
Не е предвидена комуникацията ... хидро и електро в твоя случай.Като решение е добре ,но е по-скъпо като изпълнение.
zz55 - помощник
За много години :)

Няма да откажа още предложения или коментари по моята идея.
zz55 - помощник
Не знам дали ще има други предложения за разпределението на стаите, но дайте поне съвети за мръсната вода - проблем ли ще е да се закара до банята?
ICC - специалист
Здравей, отдавна не съм била във форума, видях ти темата и ми стана интересно. Казваш-бъдещ апартамент-, ако не е излята още вашата плоча може да се разбереш с изпълнителите да ти пуснат една тръба с диаметър 50мм в пода на антрето, трябва да се знае дебелината на плочата, дали позволява, в противен случай имаш вариант да направиш пода на антрето по-висок с минимум 7см, което преполагам въобще не те устройва или да преместиш мивката в другия ъгъл и да пуснеш една тръба по стената , по всички чупки за да стигнеш до другия канал (в спалнята). Това ми се струва доста трудно решение, освен ако не решиш да сложиш гипсокартон по тези стени и в растоянието между стената и гипсокартона да пуснеш тръбата, която на всичко отгоре, поради голямото хоризонтално растояние трябва да е с минимален наклон. Имам въпрос , тази стена до входното антре, която стига до асансьорната шахта, стена на коридора на стълбите ли е или е от друг апартамент? Ако е коридор ти предлагам да помислиш върху следното решение. Така проблемът е водата отпада.

Прикачен файл

Drawingf.jpg
Drawingf.jpg (56.53 KиБ) Видяна 4944 пъти
zz55 - помощник
Благодаря за интереса, вече си мислех, че никой няма да се заинтересува :)

Апартаментът е готов, останал е последен в кооперацията, почти сме го купили.
По повод повдигането на пода на антрето - нямам против, защо смяташ, че е чак толкова лош вариант - трудно е за изпълнение или има друга причина.
Стената е външна към площадката на етажа, но за твоето предложение наистина не се бях сетил, защото изисква много голямо преустройство, но може обаче да се помисли по такъв вариант, въпреки че той вероятно ще се окаже прекалено скъп.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От доста време ви гледам скицата и ми става все по-странно.
В това което по проект е кухня има ли комин/отдушник?
Основното ми чувство е, че това не е апартамент, а остатък подходящ за ателие. Предполагам, че цената му е привлекателна. Ако имате друга възможност, не се наказвайте семейство с дете, в жилище за сам човек.
zz55 - помощник
Е, чак пък остатък за ателие :) - чистата площ според собственика е 63 кв.м.
Всъщност си е нормален двустаен апартамент, доколкото новото строителство може да се нарече нормално. Просто ние искаме да има още една стая.
В това което по проект е кухня има ли комин/отдушник?
Има отдушник в левия ъгъл.
  • 1
  • 2

Тема "Двустаен в тристаен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: