Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
правя ремонт на кухнята в нас и реших да подменя старият чугунен радиатор с нов алуминиев, но не знам какъв размер да е новият.
Стаята е 4 на 5 метра, а старият радиатор е широк метър и висок 60 см.
Какъв е еквивалента на чугуненият радиатор, но алуминиев или какъв бихте ми препоръчали вие?
igt - специалист
Въпреки пестеливостта на питането ти, моят съвет е панелен радиатор - двупанален или трапанелен назнам с каква ширина разполагаш.
Умножаваш дължината по ширината, след това по височината на помещението и получаваш колко кубици обем трябва да топлеш. Кубиците ги умнажаваш по 60 вата и получаваш каква мощност ти трябва - има таблици в сайтовете за радиаторите и за предложените от теб алуминиени.
Решаваш и те така.
Мога да дам и повече информация :) Но не знам каква точно :) Апартамента не е саниран, но имам такива намерения.
fu4ko - специалист
Да използвам темата.Намислил съм да си сложа стоманен радиатор с ел.нагревател за тази зима.Та да питам и аз каква мощност радиатор и съответно нагревател ще ми трябва за несанирана стая 48.45 кубика,две външни стени?Става въпрос за къща
Последна промяна от fu4ko на ср юни 26, 2013 9:28 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
По формулата, дадена от igt се получиха 3240 вата, значи радиатор с мощност 3500 вата ще върши добра работа.

Тема "Смяна на чугунен радиатор с алуминиев" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: