• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitron - специалист
Здравейте хора можете ли да ми кажете какви са тези ключове и откъде мога да си купа такъв или да си направа?Защото имам съмнения че някой спира крановете към едно каре къщи където се намира и моята и сега нямам вода.Имам такива съмнения защото от ВиК казват че нямат проблеми (Аварии,откраднати помпи и др.)към момента.Затова ме навежда тази мисъл че някой умишлено спира някой главен кран.
swissmad - специалист
Ключа за уличните ВиК кранове можеш да си направиш от квадратен железен профил с диаметъра на крана който ще завиваш(отвиваш) и две тръби 1/2 цол.Заваряваш тръбите на буквата Т а отдолу на Т-то заваряваш квадрата.Дължината е според крана.Успех.
mitron - специалист
А диаметъра не е ли еднакъв всички такива кранове и какъв е той
swissmad - специалист
Ами не съм сигурен ама аз ползвах един гаечен ключ -беше 17 или 19 -на един уличен кран да си спра водата към къщата ,но тръбите на улицата са ни сменяни преди около 10 години и тръбите и крановете са ни от новите.За старите може и да е друг размер квадрата.Просто ако стержена на крана стига до асфалта(или плочките) можеш да го затвориш и с гаечен ключ с удължение.
mitron - специалист
това ли трябва да е ключа или бъркам http://www.tashev-galving.com/085+BLF+0 ... 0%BD%D1%82
swissmad - специалист
Ключ за подземен пожарен хидрант

Не знам дали са еднакви с водопроводните-би трябвало да са защото и пожарните са с квадрат.Иначе прилича на този.По евтино ще е да си го направиш от някое непотребно желязо.

Премери квадрата на крана който ще спираш и ще добиеш представа какъв ключ ти трябва.
VLADO66 - майстор
Имам такъв от линка и е голям за ТСК-тата на Софийска вода.Същевременно квадратите са им с формата на пресечена пирамида и не е нужна голяма точност.Имах същия проблем с нощното въртене на крановете,просто някой в късна доба отива на кръстовището притваря крановете на съседните улици и оставя напълно отворен към своята.
mitron - специалист
Здравейте аз със сигурност кой е крана и къде е а от ВиК знам че тези кранове били за авария остава да отида и да видя какви са точно и се надявам по някъв начин да се здобия с такъв ключ
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е - всеки от селото трябва да има такъв ключ за да може да спира и пуща където и когато си поиска :wink:
VLADO66 - майстор
LazarGanev написа:
Така е - всеки от селото трябва да има такъв ключ за да може да спира и пуща където и когато си поиска :wink:
:lol: :lol: :lol: Аз си реших кардинално проблема щото ми писна всяка вечер да въртя,ама да не ме чуят тия монополистите :-D
  • 1
  • 2

Тема "Ключ за водопроводни улични кранове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: