• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MMIel - специалист
Svetoslavoff1 написа:
При едни и същи грижи, почва, поливане, торене и тн първият завръз на някои корени е много високо - над 50см... :?
И при мен е така. При различните сортове е нормално, но имам разлики и на един и същи сорт. Отдавам го на това, че когато разхвърлях торта много бързо го претупах и не я разхвърлях равномерно. Хич не ги обичам тия инструменти - мотика, лопата и др. за това съм на мулч.
Обаче имам и такива дето на 80-90см са на 4-та китка, така че мисля на 8-ма китка да ги бера без стълба :-D @ivanovbg това беше за теб :partyman:
Дано не се разболее, че ми отиде хваленето навятъра :)
ivanovbg - майстор
Зависи си от сорта.Едни цъфтят през 2 листа - други през 3,4. А ако са по гъсто разстоянието м/у листата става повече. Както казах първия цвят го затривам защото ги садя легнали. Иначе съм забелязал че първия цвят е от 6 до 8 същински лист.
vrangelov - специалист
Няма ли нови снимки, да видим какво им се случи на свитите листа? Обикновенно не е за притеснение, но знае ли се.
тонито - специалист
Листата не се оправиха.Скъсах целите клони.Днес видях нещо по единия домат, и незнам какво е

Прикачен файл

assssss.jpg
докера - специалист
Това напукване обикновено се дължи на неравномерни поливки - например пропуснато е едно поливане и след това разстенията са полети обилно .... Или въздухът се е задържал с ниска влажност няколко дни и след това е преваляло ....
Обикновено напукването засъхва и заздравява , като домата си узрява нормално , само дето вече няма търговски вид .... :)
iva6ki - специалист
И аз имам такива зрели даже.Не са за притеснение стига да не са масово :cool:
vrangelov - специалист
Наистина не е страшно. Аз лично такива ги изхвърлям още докато са малки, за да не дърпат сокове. Изродени плодове стават най-често от предозиране на доматина при опрашване, но Вашите са на открито и едва ли са опрашвани. Бих искал да попитам, дали семето е хващано в домашни условия? Струва ми се, че е така!?! Ако да, това обяснява грапавите сиви петна по снимка 111111111.jpg от 08.06 и отчасти assssss.jpg от 27.06. Аз намирам за много добре да се хваща семето вкъщи, но при хващането трябва да се спазват някои правила. Едно от тях, което намирам за много важно е да се избират само хубави (едри, без петна, без деформации, без пукнатини, без кухини и т.н.) домати.

Поздрави!
тонито - специалист
Да.В домашни условия е хващано но не лично от мен.аз взех готов разсад.
докера - специалист
Ето моите домати - малко се пообъркахме с майка ми при саденето и по-ранните сме ги засели извън оранжерията , а част "моя " сорт / така и не можах да разбера какъв сорт са / - вътре , но карай .... :-D :-D
Пръскани са с Верита и Моспилан два пъти, а отделно съм ги "таковал" с някакъв аналог на Доматин ....
Както се вижда , вече има и узрели - снощи за сефте тази година си пих ракийката със 100% домашна салата - домати , краставици , целина , лук .... Няма такъв кеф ..... :-D :-D Свърши се вече с "найлоновите " салати ....

Прикачен файл

IMG_20130630_124617.jpg Ранни

Прикачен файл

IMG_20130630_122650.jpg Моя сорт

Прикачен файл

IMG_20130630_122634.jpg
Моя сорт
IMG_20130630_122634.jpg (107.79 KиБ) Видяна 11038 пъти
kaishew - специалист
Споделям и моя опит.Наздраве на всички!

Прикачен файл

Picture 2040-1.jpg