• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
emil_v r - майстор
Става дума само за работа в гаража , не за професията . Видях една за 60лв , метален корпус отпред и патронник от новите. Дали има сачмени лагери ? Предложете нещо за 60лв , въпросът е да не се разпадне при първите дупки в ръцете ми.
housedoktor - майстор
За домашен майстор Скил мисля ,че е удачен избор.
emil_v r - майстор
Мерси за отговорът докторе , Ще купя утре . За проф. работа ползвам само ловешките , на тях имам доверие само. От хилти и бош напоследък съм мн. разочарован , почнаха да икономисват металът , та,та ,та ,няма накъде. Бош не мога да различа ментето от истинските. Тия Скил китайски ли са ?
housedoktor - майстор
Скил са американски като произход.Те са първата фирма, създала ръчния циркуляр./на английски му казват просто:Skill Saw/.Pо късно са купени от Бош и са най евтината му серия.А Хилти менте си личи от километри:))
dechev - специалист
Ето на мен кво ми донесе дедо Мраз, буши си екстра.

Прикачен файл

S4030465.JPG
S4030465.JPG (181.85 KиБ) Видяна 21833 пъти
griffin - майстор
И аз имам едно скил-че прободен трион, поне за сега съм доволен, наистина на кутиятапише страна произход Китай, но доколкото знам и зеления Бош е така. Имам една 2 забележки но те са по скоро конструктивни косури отколкото проблеми с качеството на инструмента :-) , аз поне съм доволен, не знам как са само по евтините им модели на скил.

Успех и дано останеш доволен. Разгледай и спаркито наистина защото някои от предложенията им са по изгодни като цена параметри :-)
EDI - майстор
По принци се правят в Холандия, но напоследък май изнесоха заводи и към Азия.Аз имам винтоверт от около 3 години, зеге от около 2 и перфоратор също от около 2 години.Ползвам ги за любителски работи, но всде пак се товарят от април до ноември.За сега машините са здрави.Винтоверта ми падна от 3 метра на бетон, самож му се счупи пластмасата на дръжката.Ремонт с алуминиева ламарина и поксипол и сега е като нов.
housedoktor - майстор
Историята започва в началото на 20-те години на миналия век, когато тежката физическа работа е трябвало да се върши на ръка, а електрическите инструменти са били нещо нечувано. Докато американският изобретател Едмънд Мичъл не решава, че физическият труд трябва да бъде улеснен. През 1923 г. той разработва първия в света ръчен циркуляр, захранван с електричество. След като прочита във вестника за това изобретение, Джоузеф Съливан намира Едмънд и заедно разработват начин за масовото производство на новия циркуляр. Техният революционен циркуляр бива наречен Skilsaw.
През 1924 г. е създадена фирмата Michel Electric HandSaw Company. След една година тя е била преименувана на Skilsaw Inc.
През 50-те години на миналия век фирмата отново сменя името си, на Skil Corporation, и за първи път излиза зад граница. Skilsaw се запазва като марка на изделията на фирмата. Международните продажби започват в Канада, а след няколко години и в Европа. Към този момент Skil навлиза и на пазара на продукти за широко потребление и към 1959 г. вече разполага с пълна и успешна гама инструменти за домашния майстор. Европейският завод на Skil е построен през 1961 г. в холандския град Бреда, последван скоро от завод за електромотори в Айндховен.
От 70-те години досега, Skil изгражда мрежа от заводи, сервизни центрове и търговски офиси по целия свят, а името на фирмата се превръща в синоним на електрически инструменти.
Развитието на Skil се ускорява още повече след придобиването й от Bosch през 1996 г.
koko26 - помощник
asenlynch написа:
А за това какво мислите? http://ocs.skileurope.com/skilocs-bg/Pr ... rod_id=526
По-добре си купи една българска машина, ще работи доста повече време от този Skil.
  • 1
  • 2

Тема "Впечатления за Скил?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: