Нормално е 40V.При нормално захранване очаквай около 55V.Минимума е към 8 краче на UC-то.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar
- специалист
1980 мнения в "Изработка на инверторен електрожен"
pansim
- майстор
Каквито намериш, и каквито ти харесат.
Понеже бе писал, че търсиш ток около 130А, ти препоръчвам един прав диод на 60А и два обратни пак по 60А всеки.
http://www.tme.eu/bg/details/60apu04pbf ... ht/vishay/#
Най-ниската цена която аз успях да намеря е на този диод от линка. Има фирма в БГ, която осъществява безплатна доставка от ТМЕ без разлика в цената...ама не се сещам сега...ако някой знае, моля да помага на колегата. Иначе доставката ще бъде съизмерима с цената на три диода.
Понеже бе писал, че търсиш ток около 130А, ти препоръчвам един прав диод на 60А и два обратни пак по 60А всеки.
Най-ниската цена която аз успях да намеря е на този диод от линка. Има фирма в БГ, която осъществява безплатна доставка от ТМЕ без разлика в цената...ама не се сещам сега...ако някой знае, моля да помага на колегата. Иначе доставката ще бъде съизмерима с цената на три диода.
andro440
- майстор
pansim написа:Каквито намериш, и каквито ти харесат.най ниската цена за диоди в паралел ....колега ....оф забравих /колега по форум / ...защо подвеждаш човека ,да ползва такива ,каквито намери -той електрожен ли прави или печка? .колко ,като площ ,радиатор ще трябва ? и защо забрави да кажеш фирмата с безплатната доставка на ТМЕ? нима -Ти ! не си се сблъсквал, със същите проблеми и не си питал ? и как така изведнъж ,стана милостив и взе да пишеш в тема ...в която беше се зарекъл,че прекратяваш участие....? нямам нищо против ....и лично ,към теб ,но дори и както казваше ,че нещата се изчисляват ,така и не ми изчисли ТРАФ-а с Мосфет-те -пример да дадеш !,как става ! на незнаещите ! и да ти кажа ли ? ....както ти ми каза?
ако не можеш да пуснеш 5 вата захранване -какво остава да пуснеш -5 кВт -ще го пусна ...! и ако наистина си толкова много добър в сферата - моля те -изчисли ми трафа за синхрония изправител ...там нещата свързани в паралел не са диоди ! пък и не е нужно да измисляме нова химия и физика ...искаш ли да бъдеш...по полезен ? и да ти се извиня за поста?вярно ,че измислиха зелена храна ....но ....бъди по толерантен

Прикачен файл:
Picture 054.jpg (33.65 KиБ) Видяна 3996 пъти
pansim
- майстор
kalinvd1 написа:Благодаря ти много, аз намерих и сложих BYW99W200 .Сложих 3 диода в права посока и 4 в обратна. Дано нямам проблем с диодите при мойта честота 50кГц.Няма да имаш проблеми! Ще работят.
Към колегата андро440 - Смятам, че поста ти е откровенно провокативен и най-вероятно писан в нетрезво състояние, и освен това издава пълна липса на основни познания в силовата електроника, поради което не желая да коментирам.
kalinvd1
- напреднал
Здравейте, искам първо да ви се похваля ,че електрожена тръгна от раз без никави проблеми.Заварява перфектно до 130А го ограничих.Искам да ви попитам какви защити ползвате и откаде може да се намери нормална отворена термична защита! Благодаря на всички който ми помагаха да създам нещо найстина ценно ! 

pulsar
- специалист
kalinvd1 написа:Здравейте, искам първо да ви се похваля ,че електрожена тръгна от раз без никави проблеми.Заварява перфектно до 130А го ограничих.Искам да ви попитам какви защити ползвате и откаде може да се намери нормална отворена термична защита! Благодаря на всички който ми помагаха да създам нещо найстина ценно ! :проба:Браво!!!
Сам виждаш,че няма нищо сложно в направата на един инверторен електрожен.
Лично аз ползвам нормално затворена термозащита,http://www.hit-electronics.com/za-vas-t ... l-5027.htm като добавя един транзистор и съпротивление.Термозащитата с таймера 555 ли ти е реализирана?
Последна промяна от pulsar на чет юни 27, 2013 11:02 pm, променено общо 1 път.
alien
- специалист
най простото което съм срещал което става за радиатор е този тип, примерно 60-70 градуса
http://image.made-in-china.com/2f0j00vM ... SD301-.jpg
може да се свърже на много места по схемата, въпрос на избор
http://image.made-in-china.com/2f0j00vM ... SD301-.jpg
може да се свърже на много места по схемата, въпрос на избор
Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература