Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
От някоя морга си вземи алтернатор от опел,форд ...те са с вградени регулатори. В по предни постове съм описал как да нямаш закотвяне и ако няма въртене да не ти харчи ток за подмагнитване.
VEIPOWER - напреднал
51-а стр, 8-и пост, 2-ри линк. Дадени два профила с придружаващи шаблони. Турбината с две крила е по бързооборотна и ми се струва по подходяща за алтернатора, ама като че ли е по-кекава. На мен ще ми е по лесно да направя тази с три крила. Изрязват се профилите, съединяват се с еластична не-метална греда/ особенно подходящ е рибарски прът от евтините/, пълни се с пяна, оформя се ,залива се със стъклопласт, шлаифане, боядисване и полиране. Така съм виждал да го правят. Хубаво е да завършва с хъб на фланец, за да може да се регулира ъгъла на атака. Може да има и по-добър вариант. :)
Тани - модератор
Колега веЙ (мощност), смятах че си извял каквото си извял в този форум и нямаше да се връщаш! Поне така каза последния път като те изгонихме оттук! Получи доживотен бан за този форум и това , че си успял да пишеш и отново да ядосаш и дори да изгониш най-полезните участници в тази тема с най-много ПРАКТИЧЕСКИ опит е пропуск от моя страна, в следствие отсъствието ми, за което се извинявам на останалите потребители! Нобеловите награди те ги дадохме за перпетуммобилетата , които предлагаше и защитаваше преди! СБОГОМ!
dnai - специалист
Здравей те всички,
Не съм сигурен тук ли трябва да задам въпроса си или трябва нова тема да открия.
Въпроса мие следният, направих си ветрогенератор трифазен 1000rpm , 200v .8A ,мултипликатор с плосък ремък 1/3,9 диаметър на турбината 3м.
Изправих тока и го подадох на отоплителна печка 1kw,и работата тръгна но когато вятъра се осили и напрежението се качи над 240v се наложи да включа още една и тъй постоянно включвам и изключвам .
Как да го автоматизирам,можели например да се направи ключ с мощни тиристори или симистори за всеки нагревател да се включва при достигане на определено напрежение ,гледам има разни димери за фазово регулиране мощноста на активен товар дали може да се преустроят за тази цел
Благодаря предварително .
dj_marti79 - специалист
Имам само това, ама трябва да се пробва:
Трябва да съобразиш това че си на по-високо напрежение. Някякви корекции в схемата.
Дай снимки да го видим!

Прикачен файл

rele-regulator za permanentno dinamo.JPG
dnai - специалист
Ето няколко снимки:
Прикачен файл:
030.JPG

Прикачен файл

028.JPG

Прикачен файл

027.JPG
dnai - специалист
Благодаря ти марти , няма да бързам ще събера схеми ще ги обмисля и ще се консултирам с вас щото не съм много койзнае колко добър с електрониката .
hidrazin - майстор
Браво. Какъв генератор използваш. За тази мощност едно такова ще е перфектно:
http://www.sma.de/en/products/wind-ener ... -Data-9099
Работи с водно постоянно напрежение от 150 до 400 волта. По-добро едва ли ще си направиш.
Между другото на едната снимка виждам покрив на къща. Надявам се си го монтирал извън населено място? По закон е забранено разполагането им на по-малко от 500м до най-близката къща. Дано си в добри отношения със съседите.
:partyman:
dnai - специалист
Последна улица , зад нас вече няма никой няма кой да се оплаква , а и този монтаж беше само за проба.
ще вдигна решетка по назад във двора .Щото имам намерение да навия един с по-голяма мощност но на другото лято сега няма да имам време.
evrokoma - специалист
след като сам си ги изработваш постни малко данни,брой навивки,проводник,брой канали,вид на ротора(навит или кафезен все пак е хубаво и други да се възползват от това което си направил.Иначе браво добре си се ориентирал към по високо напрежение остава въпроса как да складираш излишната енергия и с един инвертор дая използваш за другите ел.уреди вкъщи :supz:

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: