• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
alsted - майстор
Явно има доста разновидности :?
Прикачен файл:
полски хвощ.JPG
полски хвощ.JPG (72.82 KиБ) Видяна 3951 пъти
Някой преборвал ли се е с него? Четох, че се разхвърля хидратна вар за неутрализиране киселинността на почвата, която е предпоставка за развитието му. Определено не ми допада тази идея. Друг вариант - Раундъб. За целта ще трябва да се остави мястото за една година да не се използва, тъй като зелената му маса се появява доста късно. До колко е сигурно обаче, че ще бъде унищожено надеждно? Други идеи?
iivanov - майстор
Това съм го виждал само на картинка, но съдейки по това http://gradinata.bg/index.php?page=arti ... cle_id=932 , трябва да насочиш вниманието си към плодните стебла, излизащи рано на пролет.Колко рано ти си знаеш. :partyman:
kr1100 - майстор
Не го махай .Ще го търсиш после когато имаш болки в рамена ръце.
alsted - майстор
Има го в изобилие покрай жп линиите.

Няма нищо рано на пролет, т.е. - само коренчета дълбоко в земята. Появява се може би в края на май, началото на юни.
hidrazin - майстор
Твоя модел хвощ няма проблем да се пребори с тотален хербицид. Проблема идва от там че той почти няма листа където да полепне и да се задържи препарата. В разтвора ще трябва да добавиш ПАВ и ще е добре вместо да ги пръскаш да мажеш това дето хич и не прилича на листа.
Има и тотални почвени хербициди. Няма какво да им устои но не би искал да ги използваш пък и едва ли има от къде да ги вземеш.
:partyman:
alsted - майстор
Значи, има от къде да взема такъв тотален хербицид - нали съм жепец :-D Наистина последствията не е сигурно дали ще са само положителни, но мястото, от една страна не е мое. В крайна сметка не е и на собствениците ("бял квартал" ... неясен за мен статут - евентуален бъдещ път) така, че защо пък да не рискувам :? И без това на въпросната територия нищо друго не може да се роди. На всичкото отгоре постоянно разширява периметъра си ... съответно всяка следваща година - с по-голяма интензивност :shock: Определено не бях се сетил за тази крайна мярка, така че - дължа ти благодарност Изображение
iivanov - майстор
alsted написа:
Значи, има от къде да взема такъв тотален хербицид - нали съм жепец :-D
Че вашите обезтревителни влакове не отидоха ли за скраб?
Ей това трябва да са плодните стебла

Прикачен файл

i007506.jpeg
ivanovbg - майстор
Не те съветвам да тровиш почвата. Ако наистина киселинността на почвата е висока разхвърляй хидратна вар. То може и затова нищо да не расте. То затова е хубаво да се минава почвата напролет с култиватор-унищожаваш спороносните стъбла. Ако мислиш да садиш нещо там де.
VLADO66 - майстор
http://agro-magazin.com/index.php?main_ ... cts_id=430 същия състав като Раундъп на цената на половин литър Раундъп.
  • 1
  • 2

Тема "Полски хвощ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: