• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
enviro - специалист
Здравейте, тази седмица ще се захвана на вилата да си издигна една стена на първия етаж за да мога да отделя първия етаж от втория тъй като къщата е на две семейства и има два входа всеки да си знае дяла дет се вика :D, там където искам да издигна стената се пада нещо като коридор и точно до стълбите ще направя стената, купил съм 10см итонг 18бр. и една торба лепило Ceresit CM11 разбрах че е добро лепило размерите на стената са 220см. височина, 110 ширина. На земята имам мрамор, искам да попитам дали ще се хвани това лепило на мрамор или няма да стане, искам да е що годе стабилна стена не съм се захващал никога с такова нещо за първи път ще ми е но искам да го направя сам защото за напред ще имам още една стена за изграждане за да мога да вкарам терасата в стаята :D до колкото разбрах с това лепило дори може и да я шпакловам директно стената? И за здравина нужно ли е да се вкарват някакви арматури в итонга или няма смисъл? Благодаря предварително на всички отзовали се
ebahti - майстор
Намажи мрамора с бетонконтакт и удари една пяна в/у последния ред и тавана и си в джаза... :wink:
N.Georgiev - специалист
Арматура не ти трябва ! Можеш да шпакловаш с лепилото , но слагай мрежа .
Pooh - майстор
Без укрепване с шпилки, към друга стена ... и на тази дебелина ... и ако я запениш хубаво с пяна към тавана - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се огъне като лък!
Евентуално решение - не повече от 2 реда на ден да се зидат.
N.Georgiev - специалист
Чак пък само по два реда !? Може спокойно да си иззида половината , на следващия ден другата половина , и като изсъхне тогава пяната .
Pooh - майстор
enviro написа:
... не съм се захващал никога с такова нещо за първи път ще ми е но искам да го направя сам ...
... Тааа - по 2 реда на ден е добре :wink:
N.Georgiev - специалист
Даже викаш е много :-D
jekasus - майстор
Картонаджии си зидат тук...... :-D
(Поста е без обиди :-D ), но арматурка бих забил на всеки втори ред, таман както е стегнал на другия ден :-D
enviro - специалист
И в крайна сметка мажа мрамора с бетонконтакт и да я издигам по 2 макс 3 реда на ден и най отгоре да сложа яко пяна така ли?
jekasus - майстор
enviro написа:
И в крайна сметка мажа мрамора с бетонконтакт и да я издигам по 2 макс 3 реда на ден и най отгоре да сложа яко пяна така ли?
Реално не е нужен бетон-контакта, стената си тежи, ако е по дължината на стената денивелация е под един см, караш с лепилото,ако не - с земновлажен циментов разтвор, както за нивелация на първия ред (което си е най-важното) можеш да си подпомогнеш с дървени клинчета, оттам нататък караш само на "гребен".
За пяната, изчакай един-два дена да стегне зидарията.
  • 1
  • 2

Тема "Издигане на стена от итонг заграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: